Bryn grönsaker och örter. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
För övrigt behöver du bara snitta fettkappan på två håll (så det blir som små fyrkanter) och så gnida in båda sidorna med valfri krydda (jag tog havssalt med vitlök och örter, samt svartpeppar) precis innan grillningen
Toppa med anka, morot, purjolök, groddar, ärtor, örter och sesamfrön. Färska örter. Det som är bra att köpa hem ett ankbröst, och bo ensam, är att man får äta anka minst två gånger
Färska örter, t ex rosmarin och timjan. Smaken är även den kryddig och nyanserad och med inslag av mogna jordgubbar, ingefära, körsbär, vanilj och örter
Frågan är väl hur det går för pågarna och hur dom kommer att reagera, kommer vi att hitta dom på vars en gren i julgranen eller kanske med en kula på huvudet a'la Piff och Puff i Kalle Ankas jul
Fördela spenaten på tallrikar och lägg svamp & anka på spenaten. Bryn krutong och lökblandningen i stekpannan med lite rapsolja strö över örterna och lägg upp på det färdiga tallrikarna
Riktigt gott med frästa äpplen och cidersås till ankan. Musselsoppa med örter, vitt vin och grädde, serveras med nybakat franskt lantbrödVitlöksfrästa grodlårProvsmakning av ostronHuvudrätt