Anisbröd eller Pitepojkar, ett måste på Norrbottningens Julbord, i allafall så var det så när jag växte upp, då stod Mor & Far tillsammans i köket och friterade dessa godingar
Lägg försiktigt ner en bit bröd eller deg från anisbröden för att kontrollera värmen. Fritera ett par anisbröd åt gången, beroende på hur stor kastrull du har
Är det något som påminner mig om julen så är det Anisbröd eller ”Pitepojkar” som de också kallas. Detta härliga fikabröd brukade mormor alltid baka och väcker många minne
Anisbröd. Det här anisbrödet är grymt gott med philadelphia, ost, gurka och örtsalt på. Jag brukar mest baka snabb jäsfria limpor för att jag tycker det är så tråkigt med jäsning
Anisbröd kallas de för det mesta, men ibland kallas de för Pitepojkar eller som hos oss, Anisgrisar. Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
n", eller möjligen Anisbröd emellanåt, jag visste inte ens att de hette just "Pitepojkar". Nu gick jag aldrig på dagis då jag var liten, men liten har jag ju varit