Andaluz recept

Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

Den klassiska spanska grönsakssoppan är perfekt under varma sommardagar. Ingredienser för 4 portioner. 1 färsk gurka
Sallad Andaluz

Sallad Andaluz

4 tomater. 2 gröna paprikor. 1 gurka. 1 rödlök. 2 apelsiner. ca 30 svarta oliver. Dressing. 1/2 förp passerade tomater (à 500 g)

Kall tomatsoppa från Córdoba – Salmorejo cordobés

När du frågar till spanskarna om traditionella recept från Spanien, de svarar absolut majoritet att Gazpacho andaluz eller Salmorejo cordobés (kall tomatsoppa från Córdoba i Andalucía) som är två av bästa recept med medelhavet smaka
Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

Hacka gurka, tomater och paprika mycket fint och lägg i en skåltillsammans med vitlöken. Häll på olja, vinäger och vatten

Gazpacho andaluz

Rensa och skölj paprikor och tomater. Ta bort kärnorna i tomaterna eftersom kärnorna ger en syrlig smak som inte är positiv i den här soppan

Gazpacho Andaluz

( 4 pers)¾ kg tomater1 stor gurka1 stor grön paprika1 st lök½ st citron, saften1 klyfta krossad vitlök1 tsk vinättika3 msk olja3 msk majonnäskrossad kumminmalen peppar (helst spansk rödpeppar)salteventuellt lite vattenTomater, gurka, paprika och lök grovhackas samt körs till puré i mixer eller silas

Gazpacho (av Berit på Teneriffa)

1.  Brödet läggs i vattnet för uppblötning. 2.  Skala gurka, lök och vitlök och kör i mixer tillsammans med det uppblötta brödet och tomaterna