Glass,. I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mangooch några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Ananasoch Kokosmjölk. Mango med Apelsinjuice och lite ingefära. Går ju att variera i det oändliga och ha liggande i frysen när man blir sugen en solig dag, och nyttigt dessutom
När jag såg att temat på Månadens Sötsak i juli hos Theresia var Hemifrån, fick jag genast inre visioner av brännhet sol, glimmande eldflugor som lyste upp den tropiska natten, vajande kokospalmer, guldgul ananas, och saftig mango
Tropisk sorbet med nyttiga acerola och Hallon och blåbärs yoghurtglass. Du kan såklart ta någon annan smoothie, jag hade Brämhults smoothie hemma och kände för att testa en idé jag har haft länge
Nästa gång gör vi jordgubbsrippel i, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev vi väldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippel i och samma överdrag
Det är fantastiskt gott och kan göras på hundra olika vis, men för att få lite variation och kanske framför allt en mer proteinrik glass gjorde jag häromdagen en sorbe på två äggvitor som hade blivit över
- färsk ananas, i bitar - torkade aprikoser, i bitar eller russin- naturella cashewnötter, rostade i en torr stekpanna- kokosflingor, rostade i en torr stekpanna - färsk koriander - matyoghurt- risFräs lök, vitlök, curry och paprikapulver i en gryta
Vi har köpt hem lite meloner, nektariner, ananasochmango att festa på, nu börjar nämligen "eftersemestertiden" i vårt kök och det är dags att ta tag i alla ovanor man lagt sig till med