Blanda likör, akvavit och socker till en marinad och häll den över frukt och bär. Skär ananasen i halvor på längden och holka ur köttet så nära skalet som möjligt
Ska man äta glass som en tysk ska man äta den dränkt i grädde och likör, serverad i ett högt glas. Den här ananasglassen passar utmärkt att serveras à la Deutschland
Skala ananasen väl. Rör i likör eller rom. Efterrätt ananasflarn med vaniljglass 4p. 5 färsk ananas. Häll det sedan i formen över ananasen och grädda det gyllene ca 45 minuter. 5 färsk ananas
Bananer, ananas, persikor eller päron tillsammans med jordgubbarna i riset. Låt riset rinna av riktigt noga och blanda det sedan med någon god likör efter eget tycke
ananas. Blanda i choklad, likör och mjöl. Man kan förstås dekorera med precis vad som helst, men jag valde små bitar ananas, tunna carambole-stjärnor, physalis med skalet kvar och färska hallon
Om man ska göra en lista över de ätbara saker som Sao Miguel är känt för så finns ananasen helt klart med där tillsammans med te, biff, ost, likör och passionsfrukt för att nämna några