Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Häll i grädden, fonden och vinet. Tärna i kasslern och äpplena, bryn tills det fått lite färg. Receptet fungerar lika bra med 1 burk krossad ananas istället för äpplen. 500 g Kassler. 1 ½ dl vitt vin
Vem i min ålder har inte ätit kassler och ananas. Vinkassler. Kassler var ju en riktig klassiker 'förr'. Häll över rött matlagningsvin el om du har vanligt vin
Blanda crème fraiche, grädde, chilisås, vin och citronpeppar och häll över. Strimla purjolöken, ananasen och kasslern och varva det i en form med höga kanter
Lägg ett lager pasta, ett lager kassler, ananas, purjolök, champinjoner och tomater. Skölj och hacka purjolök, skiva champinjoner, tomater samt skär ananas i bitar
Blanda cremé fraichen, grädden, chilisåsen, vinet och citronpepparn. Varva pastan, purjolöken, ananasen och kasslern i en hög ugnsfast form och strö osten över