Ambrosiakaka recept

Ambrosiakaka //tårta

Ambrosiakaka //tårta

Detta recept på Ambrosiakaka/tårta har jag haft länge. Brukar baka denna Ambrosiakaka i en rund form, men nu ville jag göra den i en avlång
Ambrosiakaka med choklad och apelsin

Ambrosiakaka med choklad och apelsin

Lägg hackad choklad i en skål. Smält smör, strösocker, muscovado-socker och sirap i en kastrull på spisen och häll det över chokladen
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

En härligt saftig kaka som passar att göra nu när apelsinerna är som godast. Ugnstemperatur 175 grader
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Klassisk mördeg. Sikta vetemjölet på bakbordet. Forma det till en ring. Lägg det rumsvarma smöret och sockret i mitten
Julig ambrosiakaka med smak av saffran

Julig ambrosiakaka med smak av saffran

Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSmält smöret
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Idag tänkte jag dela med mig av mammas recept på en riktigt saftig ambrosiakaka. Denna ambrosiakaka blir söt men med en brytning av den syrliga apelsinen och den blir bara bättre om den får stå ett par timmar
Ambrosiakaka på Citronkakemix

Ambrosiakaka på Citronkakemix

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mixen enligt grundreceptet på paketet samt tillsätt ägg, smält smör och det rivna skalet från citronen
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1 ½ liters kakform. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl, bakpulver och smör
Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst i en skål
Barndomsminnen - Ambrosiakaka

Barndomsminnen - Ambrosiakaka

Ambrosiakaka är en underbar sammanslagning av sockerkaka, apelsin och glasyr. Ambrosiakaka är något min mamma bakade ofta i min barndom
sommarens rabarber, mina favvo recept

sommarens rabarber, mina favvo recept

Ambrosiakaka med rabarber och pistasch. Recept på ambrosiakaka med rabarber och pistasch. 15 Juni 2019. Recept bakverk , kaffebröd & Kakor
Receptregister

Receptregister

Ambrosiakaka. s=ambrosiakaka&submit=S%C3%B6k. Länkar till recepten- dubbelklicka på länken så kommer receptet upp
Mina tips på påskmat

Mina tips på påskmat

Postat av Elin fredag 23/03 2018 kl. 9. 39 Kommentera. Mina tips på påskmat. Jag gillar verkligen påskmat. Vi har ofta en redig lunch på Långfredagen och sedan brukar det bli rester som räcker resten av helgen
Glutenfritt Bröd i Påsk

Glutenfritt Bröd i Påsk

Till kaffet väljer jag Ambrosiakaka i år. Glutenfritt ”påskägg” av löjrom på en toast Skagen de luxe blir gott som förrätt i påsk