Amandinepotatis recept

Pommes Anna (Potatiskaka)

Pommes Anna (Potatiskaka)

4 2 vitlöksklyftor 1/4 kruka rosmarin 75 g smör 900 g amandinepotatis 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Fisk och saffranssoppa

Fisk och saffranssoppa

Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt. Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter
Ugnsbakad fläskytterfilé med äpple, potatis & cider

Ugnsbakad fläskytterfilé med äpple, potatis & cider

Till den här fläskytterfilén köpte jag amandinepotatis – och den var värd varenda krona. För några år sedan lagade jag en alsassisk rätt med fläskytterfilé som ugnsbakades med potatis, lök och äpple
Köttfärsgratäng med potatis

Köttfärsgratäng med potatis

500 g amandinepotatis. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme i en gryta med olja
Gräsand med en druv- och körsbärssås

Gräsand med en druv- och körsbärssås

10 Amandinepotatisar, klyftade. Efter att ha mottagit en mängd härliga gräsandsbröst av min jobbarkompis Fredrik, var det dags ännu en gång att laga en riktig supermåltid med åtskilliga komponenter
Torsk med ansjoviskräm

Torsk med ansjoviskräm

2 450 g amandinepotatis Ansjoviskräm 55 g ansjovis 1/2 ask färsk gräslök 1 dl crème fraiche peppar Torsk 250 g rimmad torskfilé 1 msk smör Grönsaker 1/2 förp babyplommontomater 1/2 påse machesallad Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
FISK- OCH SAFFRANSSOPPA

FISK- OCH SAFFRANSSOPPA

Använd gärna Amandinepotatis. 4 persEn härlig och krämig soppa. Dess fylliga smak gifter sig bra med övriga ingredienser

Vilda smaker i min vildsvinsgryta

AMANDINEPOTATIS. Vår stuga ligger i skogen vid en sjö, mitt i Skåne. Vi har stora fönster som vetter mot sjön och ibland kan man se det vilda livet på väldigt nära håll
Köttbullar i dillsås

Köttbullar i dillsås

1225 g amandinepotatis 10 g färsk dill 1 port färska hamburgare (2 port burgare motsvarar ca 225 g)1/4 msk smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk salt och peppar1/2 huvudsallad 1/4 förp salladsärter (à 150 g)Koka potatisen. 1225 g amandinepotatis
Rostas med tomat och haricots verts

Rostas med tomat och haricots verts

2450 g amandinepotatis 2 tsk olja salt och peppar1/2 ask haricots verts (à 150 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)2 skivor rostas (1 skiva motsvarar ca 150 g)1 tsk smör 1/2 krispsallad 1 dl bearnaisesåsSätt ugnen på 225 °C. 2450 g amandinepotatis
Tareqs torskrygg med champagnesås och blomkålspuré

Tareqs torskrygg med champagnesås och blomkålspuré

Dekorera torskanrättningen med vattenkrasse och servera med lite nykokt Amandinepotatis. 600 g Amandinepotatis. ca 700 g torskrygg (med skinn) 4 äggulor ca 4 dl grovsalt 4 msk laxrom 0,5 blomkålshuvud 3 dl fiskfond 1 dl vitt torrt vin 1 citron, ca 3 msk färskpressad saft 100 g smör 1 dl vispgrädde en skvätt champagne 8 kvistar grov vattenkrasse 600 g Amandinepotatis salt
Halstrad röding med dill- och anjovissås

Halstrad röding med dill- och anjovissås

2 450 g amandinepotatis 1 burk ansjovisfiléer (à 55 g) 1 ask dill (à 20 g) 1 dl crème fraiche salt och peppar 1 citron 150 g salladsärtor 300 g rödingfilé 1/2 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Honungsrostad majskyckling med coleslaw

Honungsrostad majskyckling med coleslaw

2 Kyckling 2 majskycklingklubbor 1 tsk olja salt och peppar 2 krm paprikapulver 1 msk honung Potatis 450 g amandinepotatis 1/2 rödlök 1 tsk olja Coleslaw 1 dl crème fraiche 1 msk chilisås 1 msk senap 275 g råkostsallad 1/2 kruksallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon - Ingelsta kalkon

Örtbakad kalkonfilé med rotselleripuré och inkokt kalkonbacon - Ingelsta kalkon

Ingredienser Kalkonfilé ca 800 g kalkonbröstfilé 1 knippe timjan 1 knippe persilja 1 st saften från en citron 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl rapsolja salt & peppar Rotselleripuré 300 g rotselleri 3 dl gräddmjölk 50 g smör Krossad potatis 800 g amandinepotatis 2 st schalottenlökar 75 g smör 2 msk vitvinsvinäger Inkokt kalkonbacon 2 dl balsamvinäger 1 dl socker 200 g kalkonbacon Kantarellsky 3 dl rödvin 3 msk torkade kantareller 4 dl buljong, t