Att stå ute i ett vindstilla snölandskap och känna doften av alspån som sakta tillagar en fisk i röken är nog en av de bästa matupplevelser jag har haft
1 förp, ca 800 g Scan Alspånsrökt oxbringa, slow cooked. 1. Värm ugnen till 200°, sätt in oxbringan på en smord ugnsfast form, tar cirka 20 minuter, vänd efter halva tiden
De produkter jag har provat har alla med undantag för grillbaconet varit alspånsrökta. De prover jag har hunnit med hittills är alspånsrökt lårklubba, bringa och revben
1 förp, ca 850g Scan Alspånsrökt Lårklubba, slow cooked. 1. Sätt ugnen på 200°, lägg in lårklubborna i en smord ugnsfast form, det tar ca 20 min (vänd efter halva tiden och prova gärna så att den är genomvarm då köttet varierar i storlek)
1/2 paket bacon (vi använde en ny alspånsrökt sort, Bröderna Nilssons), skuren i mindre bitar. 1/2 paket bacon (vi använde en ny alspånsrökt sort, Bröderna Nilssons), skuren i mindre bitar
19 Jul. 21. 23. Twitter. Facebook. Rökt Makrill. 0kommentarer. Så var ledigheten över för denna gången. En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om
*** I samarbete med Yi Pin ***. Hej. Den här helgen var jag på Vegovision och sålde merchandise, signerade kokböcker, föreläste och lagade en massa mat i vår monter
Fransk bacon, lard, som fyllningen ska innehålla, hittar jag inte i de vanliga matbutikerna, så jag köper alspånsrökt sidfläsk istället – vansinnigt gott
Eller välj en bit alspånsrökt sidfläsk. Grått och regn utanför dörren – och ännu en höstförkylning… Kan det vara läge för en gryta som är tillräckligt snabb för en vanlig vardag