Risotto allamilanese. Recept, fràn Risotteria Lombarda av kocken Giorgio Raimondi på Fiera di Milano 4-12 december 1999 under beskydd av Regione Lombardia - Regionala direktoratet för jordbruk
Risotto allamilanese. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Vi serverade i alla fall risotto och Osso Bucco tillsammans och det var gott. Det var premiär för Risotto Milanese här hemma, och det kom sig av att vi gjorde Osso Bucco, och tydligen är de två intimt förknippade med varandra
Det är tveksamt om alla ingredienser får plats i en mindre gryta faktiskt. I Italien serveras den här rätten helst med risotto milanese, det vill säga risotto gjord med saffran
Till biffarna hade jag Basmatiris, sallad och en ajvarsås av en överbliven grädde från kylskåpet. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna utom flingsaltet och smöret
Lite grått har det varit idag, men det känns i alla fall som om våren är på väg. Eller varför inte en fransk Boeuf Bourguignone eller Bouillabaisse, spanska pinchos eller klassisk italiensk Piccata Milanese
Jag har fått förfrågan om recept på både mina vitlöksfrallor och Milanese soppa. ~ Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter, alla ugnar fungerar olika så man kan få reglera tid på egen hand