Lägg upp den varma lammröran i mitten och klicka över aiolin. Med lite finskurna grönsaker, stekta med köttet och en generös klick Aioli, blir det en sallad som borde tilltala de flesta LCHF-are
Fisksoppa med aioli och broccoli Ingredienser. Varm blomkålssallad är ett favorit tillbehör och är givetvis god kall också, men så här års känns det mer rätt med varm mat
Se först och främst till att alla ingredienserna är lika varma annars kan aiolin skära sig. Lik väl till kräftfiske som till grillat eller ugnsstekt, sommar eller vintern så är alltid en aioli gjord från grunden det godaste
Jag serverar mina räkor med aioli, varma baguetter och spansk potatisomelett (tortilla espanola). Jag dukar fram en liten buffé där alla får skala sina räkor för hand och doppa i aiolin
Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Aioli. Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma
Servera soppan varm tillsammans med aiolin och en bit gott bröd. Gör aiolin under tiden. Så här gör du Strimla purjolöken, finhacka vitlöken, dela potatisen i 1x1 cm kuber och dela fänkålen i bitar
När det osar ordentligt och plattan är varm slår jag på rejält med vitt vin. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen. Aioli. Låt degen jäsa i 30 minuter på så varmt ställe som möjligt. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Lägg ner dem försiktigt i den varma oljan och fritera dem tills de är gyllene. Det är helt enkelt friterade bläckfiskringar med ugnsbakad sötpotatis, som man doppar i en hemmagjord aioli