Kapriskryddad aioli. Kapriskryddad aioli. Njut av smakrik aioli och sältan från kapris. Ibland kan man verkligen hamna i ett stim… Nu menar jag inte fiskstim, även om det kan se ut så
Sätt på kokning och gör under tiden aiolin. Hacka basilikan och tomaterna i strimlor, skär löken i tunna skivor, krossa nötterna lätt och blanda ner allt i aiolin
Mild aioli-dressing blev en bra smakbrygga till de lite tuffare smakerna från oliver och kapris, men egentligen var dressingen ett misstag efter en stressad eftermiddag
Frukosten är ju given, med Grekisk yoghurt, lite honung och valnötter. Senapscrème 3 msk Ekologisk Crème Fraiche 1 msk Aioli se #1. 2 Kalla Såser 1 tsk Druvans Gourmetsenap med Brännvin Havssalt Rör ihop senap och aioli, blanda med crème fraiche och lite salt. 1 msk Aioli
Vi åt tillsammans med en mixad sallad med hampaolja & vinäger, grönsakspasta, ägg, hampafrön, nötter, apelsin och som sås hade jag en klick hemgjord aioli och en klick hemgjord lemoncurd
Svartrötter med limeaioli och chorizo, 4 förrätter. Fördela svartrötterna på 4 tallrikar, skeda över aioli, pudra över lite rökt paprikapulver och strö över chorizo. 50 g valnötter. Svartrötter med limeaioli och chorizo, 4 förrätter 6 svartrötter, skalade (obs så de läggs i citronvatten) och delade i 2 delar vardera. 50 g valnötter
Du kan också toppa med hemmagjort aioli eller smulad fetaost. Du kan servera rätten vegetarisk med till exempel rostade valnötter och getost, med kyckling eller någon rökt eller väldigt fet fisk
Till förrätt hade jag bjudit på ekrökta räkor med en bra aioli och lite rostat bröd samt ett glas Les fumées blanches, fantstiskt vitt vin som passar utmärkt till skaldjur