När aiolin tjocknat lite kan du öka strålen på oljan och mixa till en majonnäsliknande konsistens. Limeaioli Mixa ägg, zest från en hel lime, saft från en halv lime och dijon med en stavmixer så det blandas
Den här såsen passar både tillfisk och kött, eller nästintill allt om jag får bestämma. Dock har jag misslyckats med majonnäsen två gånger tidigare men nu efter jag köpt Tommy Myllymäki´s bok om sås, så gick det tydligen alldeles utmärkt att få till en fin majonnäs
Till detta serverade jag hembakat bröd samt tre sorters aioli. ) Jag köpte lax och blåmusslor hos fiskbilen och där passade jag även på att tigga till mig ett laxhuvud som jag kokade en underbar fond på
Lägg ner i en smörad ugnsform tillsammans med skivad vitlök och lök. GA_googleAddAttr("Tag", "fisk"). Vispa ihop ägg, dijonsenap och olivolja till en tjock majonnäs
Toppa med en klick aioli och färska räkor. Tillsätt vin, buljongtärning och citronsaft. Jag lagade en fisk och skaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor
En panerad fisk, sparris och en aiolitill, mejerifritt med andra ord. Har alltid haft problem med att få tillaioli och majonäs, den har aldrig blivit riktigt tjock, men för ett tag sedan köpte jag en beredningsbägare på Ica Maxi och den var lösningen på problemen
Färdig Aioli från Gourmetservice utrörd med Turkisk Yoghurt smakade också fint till laxen. Bra att ta till de styckfrysta fiskbitarna nu i semestertider, när det kan var svårt att hålla den färska fisken kall och fräsch
Aiolin är jättegod tillfisksoppa men även till ugnsbakad fisk. Annars gör du tvärtom, börjar med aiolin, och spar äggvitorna till semifreddo eller någon marängefterrätt