Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin. Så här gör du 5 minuter Vispa ihop senap, äggulor och vinäger. 1 tsk fransk senap/dijonsenap
Blanda vitlök, chili, äggulor, senap, limesaft, salt och peppar. Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Man kan alltid hälla i mer vinäger och senap om man inte är nöjd med smaken. Min goa vän Sandra lärde mig att göra Aioli och det var verkligen lika enkelt som hon sa
Lägg den i en skål tillsammans med äggulorna och senapen. Igår gjorde vi en härligt god fisksoppa på lax och torsk och till den så serverade jag en hemmagjord aioli
Det är viktigt att äggulorna och oljan har samma temperatur, annars skär sig aiolin. (Jag rekommenderar att ha i dem sist, ifall att aiolin skär sig och du måste börja om
Rör ihop senap, äggulor och vinäger i en skål. 1 tsk dijonsenap1 tsk vinäger2 äggulor3 dl olivolja5 vitlöksklyftorsaltcayennepepparGÖR SÅ HÄR. 1 tsk dijonsenap
Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke. Aioli med mycket smak av vitlök använder jag ofta till grillat, skaldjur, fisk, ägg, avocado eller till en sallad