Aioli lime. 70g rucola. 70g rucola. I går firade vi Jackies trettonårsdag med nästan hela släkten. Jag hade förberett en middagsbuffé för 20 personer som blev ovanligt färgstark och och somrig och som alla verkade tycka om
Linn och Martin hade gjort både aioli och chèvrecreme. Blanda ned lite rucola. ½ dl rucolasallad. 800 g färskpotatis, renskrubbad och kokt200 g fetaost Örtmarinad1 dl olivolja ½ lime, saften½ dl persilja, grovhackad ½ dl basilika, grovhackad ½ dl gräslök, skivad ½ dl rucolasallad, grovhackad 1 st vitlöksklyfta, pressad 2 krm salt 1 krm svartpepparrucolablad Mixa olivolja, limejuice och örtkryddor och rucola med mixerstav
Till dessa, het aioli som varken smakar aioli eller särskilt hett. Måhända att kökets inblandning är minimal i oliverna, rucolan, charkuterierna och manchegon, men klapp på axeln ska de ha för god smak
Servera med tärnad paprika, citronklyftor, dill och aioli. Rucolaquinoa. aioli. Mixa rucolan och blanda den med quinoa, olja och grovhackade hasselnötter
pressade vitlökar så får du en fantastisk god aioli. Vill man göra det väldigt gott och enkelt för sig så kan man köpa kallrökt lax där man lägger skivorna omlott och breder ut färskost över, gärna pepparotsvarianten och lite rucola
Stekt sparris med aioli på rostad vitlök. En god köttbit får italiensk smak av rucola och parmesan, medan vinterns rotsaker förgylls av en god balsamdressing
Bred en matsked aioli på varje brödskiva, salta och peppra lite. Fördela avokado på två av brödskivorna, ös på med hummerkött, tunt skivad rödlök och rucola