Garnera med en grillad citron och färsk dragon. En klassisk sydfransk fisksoppa med aioli. Aiolin. Börja då hälla i lite, lite olivolja i taget tills du har en fin krämig aioli
Idag använde jag dragon, men man kan smaksätta med det man gillar, tex vitlök så får man aioli, chili så får man chilimajon, citron då blir det citronmajo, osv
Om du vill kan du servera med en aioli till och en god sallad. rosmarin, timjan, salvia och dragon. Hittade två franska kycklingar i min matbutik och slog till direkt
örtagårdssåser, aioli, tomatsåser, hollandaisesås mm. Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar
Hon brukar servera den med en stor skål aioli bredvid – vilket höjer smaken ytterligare. Gör gärna en aioli (majjo som är smaksatt med vitlök) och servera till soppan
Om du vill göra en aioli smaksätter du bara med lite vitlök och en gnutta cayennepeppar eller om du vill ha en kall bearnaisesås, blandar du i lite vitvinsvinäger och dragon
Till soppan smakar det fint med en aioli, antingen du gör den från grunden eller på fuskvis, denna gången tog vi genvägen och rörde samman köpemajo med riven vitlök och hackad dill
Aioli. Servera med bröd, aioli, sallad, tomat, västerbottenost och klyftpotatis. Aioli. 1 tsk dragon. Mat i miniformat är konstigt nog mycket godare än mat i normalstorlek om man frågar barnen
Oftast gör jag den här fiskgrytan på bara fiskbuljong, då är den god med en klick Aioli. Gräddig Fiskgryta 200 gr Fisk, jag tog Lax och Sik 1 dl Musslor 4 dl Fiskbuljong 2 dl Grädde 2 msk Smör 1 Morot 10 cm Purjolök 5 Cocktailtomater 1 Vitlöksklyfta 1 tsk krossad Anis 1 tsk krossad Fänkål 1 tsk Dragon 1 Ekologiskt Buljongpulver Havssalt och nymald Vitpeppar Skär morot och vitlök i tunna skivor