Aioli buljong recept

Sydfranskfisksoppa med aioli

Sydfranskfisksoppa med aioli

Skala och putsa alla grönsakerna, skär i lämpliga bitar och låt dom koka i buljongen med det vita vinet och kryddbuketten tills de är mjuka
Långkokt högrev med aioli & juliennegrönsaker

Långkokt högrev med aioli & juliennegrönsaker

Och dagen efter har man en soppa med buljong, kött och linser som bara behöver värmas. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Fiskspett med aioli  och risotto Milanese

Fiskspett med aioli och risotto Milanese

Koka upp vatten och buljongtärning, och späd risotton med den varma buljongen lite i taget. Aioli. Servera med risotton, aiolin, sallad och citron
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Tillsätt tomater, buljong, stött fänkål och citronskal. Aioli. Förvara aiolin i en glasburk med lock i kylen
Pilaffris med rökt fisk och aioli

Pilaffris med rökt fisk och aioli

Tillsätt ris och buljong, och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. 4 dl hönsbuljong. Fräs löken i en ka-strull med matfettet
Fisk och skaldjursgryta med aioli

Fisk och skaldjursgryta med aioli

Dags för buljongtärning eller fond. Fisk och Skaldjur ⁄ Övrigt ⁄ ReceptFisk och skaldjursgryta med aioli
Soppa med högrev, linser & aioli

Soppa med högrev, linser & aioli

Buljongen & aiolin står färdigt i kylen, köttet är tärnat – och har du bråttom plockar du bara fram en fyrkantig box med linser
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

Tillsätt tomater, vatten, buljong, kryddor och fisken som du skurit i bitar. Strö över hackad bladpersilja och en klick aioli
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

Koka upp buljongen med grönsakerna och tomatpuré i en gryta. Servera aiolin och skivad baguette till soppan
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

Tillsätt vatten, buljong, tomatkross, pressad citronsaft, lagerblad, socker och timjan. Gör aiolin först
Lax- och skaldjursgryta med aioli

Lax- och skaldjursgryta med aioli

Sila och spara buljongen till grytan. Aioli. Koka upp musselbuljongen (från musselkoket), fond, potatis och rotfrukter
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Tillsätt buljongen och hälften av timjanen. Servera direkt med en klick aioli och baguette. 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond). 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)