Servera med aioli och vitlöksbröd. Blanda alltsammans, tillsätt vinet, socker ärtor och paprika, låt det småkoka 5 min. 100 g skurna sockerärtor. 2 dl aioli
Fisksoppa med aioli och broccoli Ingredienser. 1 - 1,5 kg färsk blomkål 2,5 dl creme fraiche ½ dl gräddfil 1 st röd lök 1 bit purjolök (ca 1 dm) 1 dl ärtor 4-5 cocktailtomater i bitar 1-2 msk dijonsenap 2 st tärningar grönsaksbuljong (Kung Markatta) 1 tsk chiliflakes (eller efter smak) smaka av med salt och pepparDela och skölj blomkålen koka den mjuk i vatten och buljong, ca 8-10 min beroende på hur stora bitar du har. 1 dl ärtor
Ikväll bjuder vi yngsta dottern Maria och hennes Jocke på middag och givetvis blir det då Marias favorit som är schnitzel med bearnaise sauce och aioli samt mammas hemmagjorda potatismos och gröna ärtor
lagar sällan trerätters men jag hade nog börjat med rökta räkor med en go aioli. Har nog aldrig grillat nåt konstigt men har funderat på att röka gröna ärtor, kanske kan bli bra som tillbehör