Servera med kokt potatis, brysselkol och ett gott rödvin eller en öl som går åt det mörkare hållet. När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. 5 dl rödvin. 2 msk afrikansk grytkrydda
en och annan kanske undrar vad man kan dricka för vin till den här maten. I boken finns både klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, och Marcus egna, afrikainspirerade recept
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Afrikanskt hantverk möter Skandinavisk minimalism. idag öppnar de Hornhuset | Kvinnamedsmak. Afrikanskt hantverk möter Skandinavisk minimalism när ESHI – in love with Africa – lanserar sin första kollektion på FORMEX
Varenda afrikansk körsång ända tillbaka från min folkhögskoletid flashade förbi i mitt huvud och tvingade mig till att nynna ljudligt rakt ut under tiden
Östafrikanska Simba hittas på Sankt Eriksgatan vid Lilla Bommen, mittemot Göteborgsoperan. Mat är ett sätt att umgås och ingen tvingas sitta ensam i utkanten av ett långbord
Jag kände mig nästan som en afrikanskkvinna med kruka på släp bort mot det enda hålet med vatten. Så fyra, för varandra okända vänner, samlades mellan skärbrädor, spis och sten för mat, vin och sällskap
) Tisdag - HUSMAN/LÅNGKOK (fransk köttgryta på vin, afrikansk gryta med kanel & ingefära, Mexican chili, Coq au vin etc) Onsdag - ASIATISKT (wok av olika slag, Fläskwok med grönsaker, sesamnudlar, indisk curry, grön curry thai mm) Torsdag - FETA FISKDAGEN (laxpasta, thaifiskbullar m ris, fylld rödspätta, lax m broccoli i ugn, rökt sik mm) Fredag - spaghetti bolognese (standard i vår familj) Lördag - barnen får köttbullar och vi äter stekt/grillad köttbit med grönsaker och olika såser mm sent Söndag - pasta av något slag En nyhet på schemat är att vi efter hårda förhandlingar där jag slänger in pepparrot och rå lök allt oftare byter lördagens köttbit mot fisk och skaldjur