Afrikansk biffgryta bjöd pappa på i helgen. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Smörj en stor stekpanna med klarat smör och hetta upp den över medelhög värme. Länge tänkte vi lägga in recepten från den afrikanska buffé som vi tillsammans lagade och nu äntligen finns de här
Smörj och bröa en rund sockerkaksform. Handarbetarna var många och entusiastiska, tebuffén var fantastisk med olika sorters Rooiboste och det ena bakverket godare än det andra, Kyrkkaffe-Annas föredrag var intressant och inspirerande, Kerstin från syföreningen var klädd i afrikansk klänning och hade gjort det så fint med allt hon bakat och stickat
Rör smöret och sockret poröst i en bunke. Smörj en rund bakform, ca 23 cm i diameter, med smör. Man kan även med fördel smälta 200 g mjölkchoklad (jag föredrar Marabou) och blanda med 1 msk smör och sen breda över kakan. 100 g smör
En afrikansk dessert från Ekvatorialguinea med läckra smaker. Smörj en ugnsform med smör. 4-6 portioner 5 st bananer 1 dl mörkt muscovadorörsocker eller brunt farin socker (jag tog muscovadorörsocker) 1 dl riven kokos 1 dl apelsinjuice 1 citron 1 tsk kanel 2 msk ljus sirap (kan uteslutas) Smör till smörjning av formen Gör såhär
Utöver det varvar jag gärna med olika dansklasser som afrikansk dans, streetdance, salsa mm. När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Afrikanskt hantverk möter Skandinavisk minimalism. Smält smöret i en kastrull. Afrikanskt hantverk möter Skandinavisk minimalism när ESHI – in love with Africa – lanserar sin första kollektion på FORMEX
smör eller kokosfett till stekning. Här är recept på Het afrikansk kycklinggryta. Stek grönsakerna i omgångar i kokosfett/smör tills de fått en fin gyllenebrun stekyta
Låt fräsa ytterligare en stund, tillsätt sedan en klick smör och häll ner kycklingbitarna. Kom att tänka på det afrikanska temat vi haft i en kurs på skolan i veckan, och jag bestämd mig för att göra mango-kycklingsås