Se till att ha bulgur eller ris hemma också. Afrikansk kycklinggryta - en favorit på vårt bord. Koka bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen
Tillsätt alla ingredienser utom riset och rör tills sockret löst sig. Länge tänkte vi lägga in recepten från den afrikanska buffé som vi tillsammans lagade och nu äntligen finns de här
Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen. Afrikansk kyckling. 1 dl fullkornsbulgur eller fullkornsris för glutenfritt. 1 dl fullkornsbulgur eller fullkornsris för glutenfritt
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås och ris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
ris eller quinoa, som har fraktats långt för att hamna på våra tallrikar. 1 - 2 tsk afrikansk krydda (se här). 1 vitlöksklyfta 1 - 2 tsk afrikansk krydda (se här)
- färsk ananas, i bitar - torkade aprikoser, i bitar eller russin- naturella cashewnötter, rostade i en torr stekpanna- kokosflingor, rostade i en torr stekpanna - färsk koriander - matyoghurt- risFräs lök, vitlök, curry och paprikapulver i en gryta
Den här grytan med afrikanska smaker är helt vegan, och smakar gott till ris eller quinoa. rostade saltade cashewnötter, någon sötsyrlig chutney, ris eller quinoa
Februari var en snuvig och hostig tillställning, men muntrades upp av en superduperdunderfenomenal hälsosmoothie och ett afrikanskträkris där rester av kokt ris kom till njutbar användning