1. Blanda allt utom ärter och nötter. 2. Koka i 12 minuter. 3. Blanda i ärter och nötter. 4. Servera, kanske med råris eller fullkornscouscous 1 tsk oregano
Afrikanskkikärtsgryta (6p)2 hackade gula lökar2 tsk röd curry1 msk tomatpuré CurryOreganoNymalen svartpepparEn burk kikärtor (häll av och mosa hälften med en gaffel)2 burkar krossade Muttitomater4 msk jordnötssmör2 dl vatten med lite grönsaksfond iSå här gör du
Det blev en het gryta och det passade väl att ha en klick afrikansk kokossalsa till, en mild variant, för jag avstod från chilin som ingick i Renée Voltaires recept i kokboken "Salig blandning"
Afrikanskkikärtsgryta. Stora sonens favoriträtt heter ju som bekant afrikansk gryta. Min favoritgryta heter nästan samma sak, men smakar helt annorlunda
I någon vecka eller två har jag haft en öppen jordnötssmörsburk i kylen, som hånande stått och lurat bakom dörren fullt medveten om att jag inte rör otyget om det inte är för att den omnämns i ett kakrecept eller följer med ner i någon maträtt
Afrikanskkikärtsgryta med bulgurGrytor är tacksamma, för de kan man alltid göra dagen innan. Jag har avbrutit skåpstömningen för ett nytt tema i förtid