Smör till att steka köttet i. När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. 600-800 g viltkött. 2 msk afrikansk grytkrydda
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Länge tänkte vi lägga in recepten från den afrikanska buffé som vi tillsammans lagade och nu äntligen finns de här
Tror ni att det är många som använder älg i sina köttgrytor i Afrika. Eftersom vi alltid har älgkött i frysen använder jag nästan alltid grytbitar av älg i mina grytor
Den kan innehålla olika sorters kött eller fisk, men kyckling verkar vara det vanligaste. Boken utspelar sig till stor del i Nigeria, men den kryddstarka soppan äts även i andra afrikanska länder
Tillagar man köttet på det sättet blir det dessutom mer lättsmält för våra stackars magar. Blanda ihop kryddblandning, chilisås och olja och gnid in köttet runtomkring
Utöver det varvar jag gärna med olika dansklasser som afrikansk dans, streetdance, salsa mm. När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…