Smör och rapsolja att fräsa grönsaker i. Smör att steka fisk i. Värm olja i en kastrull och smält smör däri, fräs grönsakerna till fonden till de blir gyllengula
Smör, till stekning. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar. 25 g smör. 8 abborrefiléer, urbenade 0,5 dl ströbröd Smör, till stekning 600 g färskpotatis 2 knipplökar, gula 2 dl grönsaksbuljong, ekologisk 25 g smör 1 kruka dill 1 citron olivolja, kallpressad Salt, efter smak Peppar, efter smak
Syran och sötman i vinägretten kompletterar den smörstektaaborren på ett riktigt bra sätt. Smör. Ett roligt och lite annorlunda sätt att servera aborre på
Vita fiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv. Sist men inte minst så smälte jag smör i en kastrull och ringlade över fisken och blomkålen
Filea ur abborrarna och lägg dem i panna tillsammans med lite smör. Smör. 1. 2. Fräs och tillsätt kapris, knipplök, delade cocktailtomater, backtimjan,
Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
smör. Stek abborrfiléerna i 50 g smör ca 1 minut på varje sida. Stek rödingen med skinnsidan ner i 50 g smör så att skinnet blir knaprigt, ca 2 min. Värm grönsakerna i 50 g smör i en stekpanna ca 5 min före servering. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Aborre. Vid servering hetta upp smör i en stekpanna. 1-2 msk smör. Aborre600-800 g Abborrfiléer salt, efter smak 2 dl vetemjöl 2 ägg, lättvispade 2 dl pankoströbröd frityrolja. Sockerärtor150 g sockerärtor 1-2 msk smör salt och nymalen vitpeppar
Jag använde rökt aborre men rökt sik går lika, eller varför inte rökt lax eller strömming. När du lagar äggröran enligt receptet nedan får du en härligt len och fluffig sörja som känns nästan är smörlik i munnen
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Det skulle ju egentligen vara aborre eller gös och jag hade vita fiskfiléer i frysen. Värm smör, salt och kryddgrönt i en stor kastrull och vänd runt det primörerna