Aborre smör recept

Aborre, stekt med brynt smör

Aborre, stekt med brynt smör

Stek i lika delar smör och olja tills fisken fått fin färg på båda sidor. Lägg fileérna åt sidan och lägg en rejäl klick smör i pannan
Smörstekt aborre med dill- och gräslökssås

Smörstekt aborre med dill- och gräslökssås

Smör och rapsolja att fräsa grönsaker i. Smör att steka fisk i. Värm olja i en kastrull och smält smör däri, fräs grönsakerna till fonden till de blir gyllengula
Stekt aborre med färskpotatiskross

Stekt aborre med färskpotatiskross

Smör, till stekning. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar. 25 g smör. 8 abborrefiléer, urbenade 0,5 dl ströbröd Smör, till stekning 600 g färskpotatis 2 knipplökar, gula 2 dl grönsaksbuljong, ekologisk 25 g smör 1 kruka dill 1 citron olivolja, kallpressad Salt, efter smak Peppar, efter smak
Aborre med tomat och avacado vinägrett

Aborre med tomat och avacado vinägrett

Syran och sötman i vinägretten kompletterar den smörstektaaborren på ett riktigt bra sätt. Smör. Ett roligt och lite annorlunda sätt att servera aborre
Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Vita fiskfileer av valfri sort, ex torsk, sej, pollock, aborre osv. Sist men inte minst så smälte jag smör i en kastrull och ringlade över fisken och blomkålen
Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Lägg abborrfiléer, dill och smör ovanpå och strö över lite salt. kaviarsmör.  Vispa smör och kaviar luftigt med en elvisp
Abborre i panna

Abborre i panna

Filea ur abborrarna och lägg dem i panna tillsammans med lite smör. Smör. 1. 2. Fräs och tillsätt kapris, knipplök, delade cocktailtomater, backtimjan,
Abborre med chablissås

Abborre med chablissås

Aborre. Lägg ner hälften av smöret i pannan med schalottenlöken och champinjonerna och persiljestjälkarna
Grillad Sik i folie

Grillad Sik i folie

Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

smör. Stek abborrfiléerna i 50 g smör ca 1 minut på varje sida. Stek rödingen med skinnsidan ner i 50 g smör så att skinnet blir knaprigt, ca 2 min. Värm grönsakerna i 50 g smör i en stekpanna ca 5 min före servering. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök

Abborrfiske för själens skull

Jag vände abborrfiléerna i rågmjöl som jag blandat med salt och peppar, stekte dem i smör, lade dem på knäckis och droppade över lite citron
Friterade abborrfiléer med skarpsås och nässlor

Friterade abborrfiléer med skarpsås och nässlor

Aborre. Vid servering hetta upp smör i en stekpanna. 1-2 msk smör. Aborre600-800 g Abborrfiléer salt, efter smak 2 dl vetemjöl 2 ägg, lättvispade 2 dl pankoströbröd frityrolja. Sockerärtor150 g sockerärtor 1-2 msk smör salt och nymalen vitpeppar
Nytta och njutning i ett litet paket!

Nytta och njutning i ett litet paket!

Jag använde rökt aborre men rökt sik går lika, eller varför inte rökt lax eller strömming. När du lagar äggröran enligt receptet nedan får du en härligt len och fluffig sörja som känns nästan är smörlik i munnen
Våga prova: Lamm(kotletter)

Våga prova: Lamm(kotletter)

När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött