Såsen tjocknar och smöret kan tillsättas i jämnare stråle lite i taget. Vispa i hackad gräslök och smaka av såsen med citronsaft, salt, socker och peppar
Sås. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Häll över lite vitvinssås. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Mer komplicerade rätter som kastanjefylld karp, brässerade duvor på krutong och aborre för Picasso varvas med enkla beskrivningar hur man gör nudlar och goda råd för noviser i köket
Igår stekte vi smörstekt aborre som vi serverade med pressad potatis och en god kall sås. Vi har fått en hel del med aborre filér av Carolines pappa som han och Angelica och William har fiskat
Havsaborre m skarp krasseBild. Gärna lite mild hetta läggs på, såsom krasse. Uifrån detta recept fick vi en havsaborre med n dashibuljong, och den underbart skarpa diakonkrassen (den går nu genast i odling hos Husmor Lisa)
Wu liu betyder "fem pilträd" och det syftar på de fem grönsakerna som ingår i den sursöta såsen man häller över fisken (jag skulle tro att det är pilträdets långsmala blad man tänker på)
Men det som var gott var att rätten hade både sälta och syrlighet och man fick känslan av att potatisbitarna, såsen och fisken smalt i munnen så pass att man förlät aborren att den hade mycket och många små ben i sig