Aborre sås recept

Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Såsen tjocknar och smöret kan tillsättas i jämnare stråle lite i taget. Vispa i hackad gräslök och smaka av såsen med citronsaft, salt, socker och peppar
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Sås. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Häll över lite vitvinssås. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök

Abborrfiske för själens skull

Jag provade att göra en sås lite snabbt, det blev inte alls bra. Jag råkade bryna smöret så att såsen smakade typ som knäck

En kokbok som ger mer

Mer komplicerade rätter som kastanjefylld karp, brässerade duvor på krutong och aborre för Picasso varvas med enkla beskrivningar hur man gör nudlar och goda råd för noviser i köket
Smörstekt aborre med god sås

Smörstekt aborre med god sås

Igår stekte vi smörstekt aborre som vi serverade med pressad potatis och en god kall sås. Vi har fått en hel del med aborre filér av Carolines pappa som han och Angelica och William har fiskat
Aborrar i smetana

Aborrar i smetana

Häll såsen över fisken. Hälllökhacket över fisk och sås. Fjälla och rensa fisken. Skölj och torka av den väl
Fisk wu liu

Fisk wu liu

Wu liu betyder "fem pilträd" och det syftar på de fem grönsakerna som ingår i den sursöta såsen man häller över fisken (jag skulle tro att det är pilträdets långsmala blad man tänker på)

ABORRAR I SMETANA

häll såsen öv. häll såsen öv 1 1/2 kg aborre. kokat upp tas kastrullen av värmen. eller motsvarande filéer

Helstekt fisk pesamol

sea bass eller aborre. Lägg upp fisken på ett fat och häll över såsen. Skölj fisken noga, torka av den med papper och lägg den i en skål

Festlig fiskpaté

400 g färsk eller fryst fiskfilé av torsk, gädda, kolja, gös eller aborre. 1.  Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur

FESTLIGA FISKEN

Men det som var gott var att rätten hade både sälta och syrlighet och man fick känslan av att potatisbitarna, såsen och fisken smalt i munnen så pass att man förlät aborren att den hade mycket och många små ben i sig