Abborrfile smör recept

Stekt abborrfilé med kapris och bacon

Stekt abborrfilé med kapris och bacon

Stek abborrfiléerna i smör i en stekpanna. Gör rent stekpannan om det behövs, tillsätt mer smör och stek baconet knaprigt, tillsätt kapris så att denna får fräsa med baconet en stund
Abborrfilé med kantareller och västerbottenoststomp

Abborrfilé med kantareller och västerbottenoststomp

1Abborre med kantareller2-3 abborrfiléer (beroende på storlek) smör (till stekning) vetemjöl salt citronpeppar färsk gräslök färsk dill kantareller (gula). 1Västerbottenstomp0,5 kg mandelpotatis, skalad 50 g smör, rumsvarmt 75 g västerbottensost, riven 1 dl gräddfil
Abborre i dillsås

Abborre i dillsås

Stek filéerna några minuter / sida i smöret, salta och peppra. Smör till stekning. Häll över grädden och strö över dill efter tycke och smak
Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Lägg abborrfiléer, dill och smör ovanpå och strö över lite salt. kaviarsmör.  Vispa smör och kaviar luftigt med en elvisp
Panerad abborre med Djurösås

Panerad abborre med Djurösås

2 msk smör. Panerad abborre500 g abborre 2 ägg 1 dl vetemjöl 3 dl ströbröd 2 msk smör 1 msk citronpeppar 800 g potatis
Abborre med kantareller och gräslökssmör

Abborre med kantareller och gräslökssmör

Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Hetta upp smöret och skeda över fisken. Smör. 50 g smör. 300 g abborrfilé 2 dl kantareller Smör Salt Ströbröd 50 g smör 2 msk finhackad gräslök
Gräddstekt abborre med löjrom och kantareller

Gräddstekt abborre med löjrom och kantareller

Häll i olja och smöret, låt smöret tystna innan du lägger i den mjölade abborren. 50 g smör. 2 msk smör. 600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron, saften 5 dl grädde 3 msk gräslök 300 g färska kantareller 2 msk smör 50 g löjrom 1 näve plockad dill (spara stjälkarna) 800 g potatis, pressad dillstjälkar salt
Stekt abborre

Stekt abborre

Så här gör du Salta lite på fisken och stek sedan i smör med skinnsidan ned tills gyllene. smör + lite rapsolja
Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

12 msk smör. 11 tsk smör. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan. Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut