Stek abborrfiléerna i smör i en stekpanna. Gör rent stekpannan om det behövs, tillsätt mer smör och stek baconet knaprigt, tillsätt kapris så att denna får fräsa med baconet en stund
Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Koka potatisen, häll av vattnet och krossa tillsammans med mjölken och smöret. Krydda fisken med salt och vitpeppar, stek någon minut på var sida i rikligt med smör
Fräs kantarellerna i lite smör och ställ åt sidan. Hetta upp smöret och skeda över fisken. Smör. 50 g smör. 300 g abborrfilé 2 dl kantareller Smör Salt Ströbröd 50 g smör 2 msk finhackad gräslök
Häll i olja och smöret, låt smöret tystna innan du lägger i den mjölade abborren. 50 g smör. 2 msk smör. 600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron, saften 5 dl grädde 3 msk gräslök 300 g färska kantareller 2 msk smör 50 g löjrom 1 näve plockad dill (spara stjälkarna) 800 g potatis, pressad dillstjälkar salt
12 msk smör. 11 tsk smör. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan. Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut