Abborrfile rödlök recept

Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås

Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås

½ liten rödlök. 400-500 g abborrfilé 1 ägg, uppvispat 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd Citronpeppar Några citronklyftor Smör till stekning (här SKA det vara smör) Ägg- och romröra 2 dl keso naturell ½ dl lättcrème fraiche 2 hårdkokta ägg, finhackade 2 hackade crabfishpinnar (ej helt nödvändigt men gott) ½ äpple ½ liten rödlök 3 msk stenbitsrom 1 msk pressad citron 1 knippa färsk dill Till servering 4-8 tunnbröd, beroende på hur hungrig man är Philadelphiaost, gärna smaksatt Sallad Tomater Citronklyftor
Stekta abborrfiléer med lök

Stekta abborrfiléer med lök

Skala och skiva rödlöken i inte alltför tunna ringar. 2 rödlökar. 900 g abborrfilé 1 dl grovt rågmjöl 2 tsk salt 1,5 krm malen vitpeppar 2 rödlökar 2 msk smör Till garnering

Abborrsoppa med vitlökscrème

Skala rödlöken, dela den på mitten och ta ur det inre av rödlöken. Skär upp abborren i bitar och lägg i soppan tillsammans med rödlök och grädde

Matäventyr på Gotland

J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna

Ceviche på abborre

1 finhackad rödlök. Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen

Mammas middagsmeny

se   Ceviche på abborre   4 portioner   4 timmar Ingredienser 4 lime, pressad saft ½ dl rapsolja   1 röd chili, urkärnad, finhackad 1 rödlök, finhackad   ½ tsk salt 2 krm vitpeppar   400 g abborrfilé, i små bitar 4-5 cm gurka, i tärningar 1 mango, skalad, i tärningar 1 dl färsk koriander, finhackad = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ Tillagning Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. 1 rödlök

Marinerad abborre à la Jonas

Skiva en rödlök i tunna skivor. 1 st rödlök. Blanda lagen och låt den koka upp. Ställ den åt sidan för att kallna