½ liten rödlök. 400-500 g abborrfilé 1 ägg, uppvispat 1 dl vetemjöl 1 dl ströbröd Citronpeppar Några citronklyftor Smör till stekning (här SKA det vara smör) Ägg- och romröra 2 dl keso naturell ½ dl lättcrème fraiche 2 hårdkokta ägg, finhackade 2 hackade crabfishpinnar (ej helt nödvändigt men gott) ½ äpple ½ liten rödlök 3 msk stenbitsrom 1 msk pressad citron 1 knippa färsk dill Till servering 4-8 tunnbröd, beroende på hur hungrig man är Philadelphiaost, gärna smaksatt Sallad Tomater Citronklyftor
J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna
1 finhackad rödlök. Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen
se Ceviche på abborre 4 portioner 4 timmar Ingredienser 4 lime, pressad saft ½ dl rapsolja 1 röd chili, urkärnad, finhackad 1 rödlök, finhackad ½ tsk salt 2 krm vitpeppar 400 g abborrfilé, i små bitar 4-5 cm gurka, i tärningar 1 mango, skalad, i tärningar 1 dl färsk koriander, finhackad = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ Tillagning Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. 1 rödlök
Nästa dag stekte han abborrfileér till salladen. Där bjöds på laxsoppa (kokt lax, fänkål och potatis med rå rödlök och dill vid sidan av) och tårta till kaffe/te