Abborrfile olivolja recept

Stekt abborre med gräddig spetskål

Stekt abborre med gräddig spetskål

Värm kålen i olivolja försiktigt. olivolja. Spetskål 600 g spetskål 50 g babyspenat 1 knippe dill 1 dl grädde olivolja salt
Abborre med brynta kantareller och kronärtskocka

Abborre med brynta kantareller och kronärtskocka

salt och olivolja. Värm en stekpanna till hög temperatur. Skiva kronärtskockan i 1/2 cm tjocka skivor. Bryn kronärtskocka och kantareller i olja tills de har fått fin brynt färg
Sallad på abborre med senapsvinägrett

Sallad på abborre med senapsvinägrett

Tillsätt olivolja och vatten, salta och peppra. 1 dl olivolja. Rör ihop honung, senap och vinäger. Lägg grönsakerna i en bunke, och vänd ihop dem med en matsked av vinägretten
Grillad Abborre i folie och jätteräkor på spett

Grillad Abborre i folie och jätteräkor på spett

Tag fram Aluminiumfolie och laga två stycken lagom stora ark av en bit folie, just så stora att du får plats för några abborrfileér och tillbehören

Byxad abborrfilé från grillen.

4 msk olivolja. Börja med cole slawen, dela fänkålen mitt itu och skär bort det grövsta av rotstocken, skär den sedan i tunna skivor, ta även med det gröna

Fish and chips på abborre

1 dl olivolja. Börja med citrondippen. Vispa ner oljorna droppvis i äggulorna. Vispa till en jämn, emulgerad sås

Fiskgryta med dill och vitlökscrème

2 msk olivolja. Skala och skär löken i bitar. Ansa och skölj purjolöken och skär den i sneda bitar. Ansa fänkålen och skär i skivor

Halstrad abborre

Lägg potatisen i en långpanna, ringla över olivoljan. 2 msk olivolja. 1 msk olivolja. Sätt ugnen på 225 grader

Sallad på halstrad abborre

1 1/2 dl olivolja. Skär av den nedre, träiga delen av sparrisen. Ta bort det grövre skalet med en potatisskalare