Abborrfile morot recept

Abborre i dillsås

Abborre i dillsås

Stek filéerna några minuter / sida i smöret, salta och peppra. Häll över grädden och strö över dill efter tycke och smak
Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Fräs löken och morotstärningarna i smör. 2 msk morot, i små tärningar. Citronsås2 msk gul lök, hackad 2 msk morot, i små tärningar smör, till stekning 1 dl vitt vin 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) 2 dl vispgrädde 1 lagerblad salt peppar 1 tsk gurkmeja 2 msk citronsaft, och lite rivet citronskal 0,25 krm farinsocker 2 msk smör, rumsvarmt
Friterad Abborre i Sötsursås

Friterad Abborre i Sötsursås

Abborrfile har vi ju i frysen, fiskade ju en del i höstas. Abborrfile har vi ju i frysen, fiskade ju en del i höstas
Abborre i dillsås

Abborre i dillsås

400 g abborrfilé. 12½ dl grädde alt gräddmjölk. 11-2 tsk salt. 11-2 tsk citronpeppar. 1Dill. 1Smör till stekning

Abborrsoppa med vitlökscrème

Låt moroten och potatisen koka mjuka i buljongen. 200 gram morot. Koka upp kryddpeppar och fiskbuljong. Skala morötterna, dela dem på längden i 4 bitar och skär sedan till mindre bitar

Matäventyr på Gotland

Otroligt goda bakverk, bland annat den absolut godaste morotskakan jag smakat, i fantastisk trädgårdsmiljö med prunkande, doftande rosor och grönsaker

Byxad abborrfilé från grillen.

Skala moroten och skiva den tunt med samma osthyvel som användes till vitkålen, skär skivorna till mycket tunna strimlor

Abborrfilé med sötsur dillsås

Börja med såsen. Skala och finhacka scharlottenlöken. Fräs i smör. Häll i buljong, vitt vin och grädde och låt koka ihop till ungefär hälften

Stekt abborrfilé

Lägg potatisen i rymlig kastrull, ställ med morötterna på högkant vid kastrullsidan. (Tjockare morötter kan gott längsklyvas först

Stekt abborrfilé

Skala potatis, palsternacka och morot. Byxa abborrfiléerna, se under kommentar. Vispa upp ägget. Blanda ströbrödet med salt och peppar

Dillbräserad abborre

Börja med att bena ur abborrfilén och rulla ihop filéerna till små paket. Skala och hacka morötterna i centimeter stora bitar

Fisksoppa för många...

Österbottnisk fisksoppaReceptet för 8 personerIngredienser. 1 liter vatten2 liter fiskfond, självklart av ett eget kok

Fish and chips på abborre

Börja med citrondippen. Vispa ner oljorna droppvis i äggulorna. Vispa till en jämn, emulgerad sås. Smaksätt med citronsaft och citronskal

Abborrsoppa med vitlökskräm 4port

koka upp kryddpeppar och fiskbuljong. skala morö 400 g abborrfilé. 4 msk crème fraîche. 0,6 l fiskbuljong. 3 msk gräslök, hackad

Ljummen sallad med grillad abborre

1 skalad, fint hyvlad morot (gärna gul). Strö flingsalt över rotsakerna. Blanda socker, ättika, rapsolja och fänkålsfrön i en skål