Koka potatisen, häll av vattnet och krossa tillsammans med mjölken och smöret. 2 dl mjölk. Dillpotatismos10 potatisar 2 dl mjölk 35 g smör 1 kruka dill 2 krm salt 2 krm vitpeppar
Häll i mjölken och mixa till stort skum precis före servering. Till detta serverade jag kokt potatis, wokade broccolikvistar (ur frysen) och Pepparrotsskum (se nedan)Pepparrotsskum3 dl vispgrädde1/2 dl finnriven pepparrot1 dl mjölkKoika ihop grädde och pepparrot och koka ned till hälften. 1 dl mjölk
Rör ner mjölken och låt koka upp. Pepparrotsås2 dl vispgrädde 1/2 dl riven pepparrot (ur tub)1 dl mjölk1/2 tsk saltStek fiskarna hastigt på hög värme i smöret. 1 dl mjölk
Rör ner mjöl och mjölk och äggen ett i taget. J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna
Strö på mjöl, rör om och späd med grädde och/eller mjölk. 4 dl matlagningsgrädde + mjölk. Lägg potatisen i rymlig kastrull, ställ med morötterna på högkant vid kastrullsidan