Abborrfile mjölk recept

Abborre med västerbottenost och pepparrotssås

Abborre med västerbottenost och pepparrotssås

Rör ner mjölken och låt koka upp. Pepparrotsås2 dl vispgrädde 1/2 dl riven pepparrot (ur tub)1 dl mjölk1/2 tsk saltStek fiskarna hastigt på hög värme i smöret. 1 dl mjölk

Matäventyr på Gotland

Rör ner mjöl och mjölk och äggen ett i taget. J lagar Rune Kalf Hansens lammköttbullar med zucchiniragu från Lammkokboken600 g fin lammfärs2 röda lökar3 ägg1 dl rågmjöl1 dl mjölk50 g smör10 ekologiska torkade aprikoser4 klyftor vitlöksalt och svartpeppar2 zucchinis2 röda lökar200 g lättlagrad ost1 knippa persiljaRivet citronskal från 1 citronSalt och pepparSkala och finhacka rödlöken till köttbullarna

Stekt abborrfilé med pepparrot

Häll på lite mjölk och vispa så att klumparna försvinner. Späd eventuellt med mer mjölk om stuvningen blir för tjock

Stekt abborrfilé

Strö på mjöl, rör om och späd med grädde och/eller mjölk. 4 dl matlagningsgrädde + mjölk. Lägg potatisen i rymlig kastrull, ställ med morötterna på högkant vid kastrullsidan

Snabba fisken med kryddgrädde

Blanda grädde, mjölk och kryddgrönt. 1/4-1/2 dl mjölk. Sätt ugnen på 225°. Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av mycket väl