Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Déglacera stekpannan medvinet och grädden samt tillsätt denresterande finskurna dillen och gräslöken, låt koka ihop och närsåsen är lagom tjock låter du den gå via mixern så att denskummar sig och då häller du den därefter direkt på dina tallrikaröver pilgrimsmusslan
Finhacka kirskålen och blanda samman med gräslöken och dillen. Smält smöret i kastrullen och låt det brynas lite, lägg därefter i de finhackade örterna och häll på vinet
Häll i buljong, vitt vin och grädde och låt koka ihop till ungefär hälften. Börja med såsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft samt ättika och socker
Servera genast tillsammans med vitlöksbaguetter eller annat vitt bröd samt ett gott vitt vin. Tillsätt vinet och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda ett par minuter
½ dl vittvinsvinäger. Nyp bort stjälkarna oc lägg ner bladen i såsen tillsammans med dragonen. Mixa såsen ljusgrönprickig med mixerstav eller i matberedare
Tillsätt sallad och skott, vänd ihop med oliv-olja, vinäger, salt och svartpeppar. Halstra abborrfiléerna i mycket het panna med lite olja i en minut på varje sida, salta