Abborrfile med vin recept

Lättbakad abborre med smörsås

Lättbakad abborre med smörsås

Smörsås med ängssyra2 bananschalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt vin, torrt 4 dl grädde 150 g smör, delat i små kuber salt 25 g ängssyra
Havsabborre.

Havsabborre.

Déglacera stekpannan medvinet och grädden samt tillsätt denresterande finskurna dillen och gräslöken, låt koka ihop och närsåsen är lagom tjock låter du den gå via mixern så att denskummar sig och då häller du den därefter direkt på dina tallrikaröver pilgrimsmusslan

Abborrfilé med sötsur dillsås

Häll i buljong, vitt vin och grädde och låt koka ihop till ungefär hälften. Börja med såsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft samt ättika och socker

Krämig soppa med abborrfilé och blåmusslor.

Servera genast tillsammans med vitlöksbaguetter eller annat vitt bröd samt ett gott vitt vin. Tillsätt vinet och låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda ett par minuter

Frikassé på abborrfilé

Fräs i olja tillsammans med svampen. Slå på vitt vin och låt koka ihop tills cirka hälften återstår. Smaka av med salt, peppar och citronsaft

Smörstekt abborre med vitvinssås

Servera på en bädd av grönskaer medvitvinssås och kokt potatis. Koka upp och smaka av med salt, citronsaft och dragon

Fin vinsås till fina fisken.

Fräs smör och mjöl, späd med buljong och vin. Vispa ihop äggulorna med grädde och blanda ner i såsen under kraftig omrörning

Abborre i syrlig persiljesås med vaktelägg

½ dl vittvinsvinäger. Nyp bort stjälkarna oc lägg ner bladen i såsen tillsammans med dragonen. Mixa såsen ljusgrönprickig med mixerstav eller i matberedare

Halstrad abborre

Tillsätt sallad och skott, vänd ihop med oliv-olja, vinäger, salt och svartpeppar. Halstra abborrfiléerna i mycket het panna med lite olja i en minut på varje sida, salta