Abborrfile med ägg recept

Panerad abborre med Djurösås

Panerad abborre med Djurösås

Vispa upp äggen i en tallrik. Servera med kokt potatis och blandad sallad. Doppa sedan abborrfilén i ägget först, sen i ströbrödsblandningen
Stekta panerade abborrfiléer

Stekta panerade abborrfiléer

Vispa upp ägget i en annan. Doppa fiskfiléerna föst i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg dem att torka på ett skärbräde
Panerad abborrfilé med ansjovissås

Panerad abborrfilé med ansjovissås

Panera fiskfiléerna först i ägg och sedan i mjöl. Stek dem i rikligt med smör så att de får fin färg på båda sidor

Matäventyr på Gotland

Mixa jordgubbsblandningen medäggviteskummet och frys minst en timme till. FolhammarsFolhammarsSallad med lammrostbiff på SmakrikePulled pork på SmakrikeTillsammans med vår bil Mimmi och tog vi båten till Gotland

Klyftpotatis

Dubbelpanerar abborrfileerna , först i mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i Panko, innan jag steker i olja o smör

Stekt abborrfilé

Lägg dem plant och vänta med stekningen tills rotfruktspytten är nästan klar. Blanda ströbrödet med salt och peppar

Stekt abborre med sommarkantareller

Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet. Servera abborrfiléer och nystekta kantareller med kokt potatis och sockerärter

Marinerad abborre à la Jonas

Dekorera med några dillkvistar före serveringen. Vänd fiskfiléerna i uppvispat ägg och därefter i skorpmjöl

Abborrburgare

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrö. Börja med bröden. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt