Abborrfile färskpotatis recept

Stekt abborre med gräddig spetskål

Stekt abborre med gräddig spetskål

Färskpotatis 600 g skrubbad potatis. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Sila bort vätskan. Mosa gärna potatisen direkt på tallriken innan servering
Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

Servera med färskpotatis, sallad och citron. 1600 g dillkokt färskpotatis. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan

Abborrfilé med sötsur dillsås

Servera abborren med sötsur dillsås, späda morötter och kokt färskpotatis. Kokt färskpotatis. Börja med såsen

Stekt abborrfilé

1 kg ansad färskpotatis. Lägg potatisen i rymlig kastrull, ställ med morötterna på högkant vid kastrullsidan

Stekt abborrfilé

7 st färskpotatisar. Byxa abborrfiléerna, se under kommentar. Vispa upp ägget. Blanda ströbrödet med salt och peppar

Smörstekt abborre med kantarellsås

1 kg färskpotatis. Rensa svampen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svampen svettas i en torr panna på låg värme tills vätskan kokat bort

Smörstekt abborre med kantarellsås

Servera med nykokt färskpotatis, kantarellsås, en citronklyfta, dill och persilja. 1 kg färskpotatis. Rensa svampen och dela de största