Skär skalet av limefrukten och citronen så att fruktköttet kommer fram. 1 st citron. Tillsätt sedan citron- och limebitarna samt persiljan 8 st fjällad. 1 st citron
Sprinkla över citronjuicen och slå i grädden, dra ifrån värmen och kasta i gräslöken. 1 citron, saften. 600 g abborrfilé (byxad) salt vetemjöl 1 gul lök, finhackad 2 msk matolja 50 g smör 1 citron, saften 5 dl grädde 3 msk gräslök 300 g färska kantareller 2 msk smör 50 g löjrom 1 näve plockad dill (spara stjälkarna) 800 g potatis, pressad dillstjälkar salt
Servera med färskpotatis, sallad och citron. 1Citronklyftor. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Kapris och citron är ju alltid suveränt till fisk. Blanda flädersaft, olja, citronsaft och salt. Blanda smöret med lök, kapris, citronskal, gräslök och salt
Dekorera med mer gräslök, dill och citron. Panera fiskfiléerna först i ägg och sedan i mjöl. Stek dem i rikligt med smör så att de får fin färg på båda sidor
Abborrfileer i sig själv är ju inte precis studerande-mat om man inte (som jag, höhö) råkar ha aktivt fiskande morföräldrar som skänker mig en eller två abborrfileer lite nu och och då
Hacka vitlöksklyftorna och pressa citronen. Blanda citron, vatten och vitlök. 1 citron. Rensa fisken. Lägg filéerna i en plastpåse och slå över marinaden, låt dra 2 timmar på sval plats
Vispa samman olivolja, citronsaft, salt och peppar. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Lägg upp fisken på potatissalladen och servera med dillmajonnäs och en citronklyfta