11 pressad vitlöksklyfta. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan. Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut
Fräs lök, vitlök, ingefära, paprika, chili med paprikapulvret i en upphettad stekpanna med olivolja. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Hacka dill, gräslök samt citronmeliss och rör ihop med limesaft och zest, smör och pressad vitlök. Peta in smöret i buken på varje abborre och paketera sedan in varje fisk i aluminiumfolie
vitlöksklyfta. Servera abborren med kantareller, kronärtskocka och nykokt färskpotatis. Lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare cirka 2 minuter
Lägg i vitlöksklyftor och låt dem fräsa tills oljan är upphettad. Ta upp vitlöken som kastas. 200 g små rödbarb eller liten fjällad abborre. 2 hela vitlöksklyftor