Abborre vitlök recept

Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

11 pressad vitlöksklyfta. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan. Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut
Singaporiansk abborre

Singaporiansk abborre

Mortla eller mixa lök, vitlök, chili och ingefära till en pasta. 4 vitlöksklyftor. Rensa och fjälla fisken, ta bort gälarna men låt huvudet vara kvar
En abborre från havet

En abborre från havet

Fräs lök, vitlök, ingefära, paprika, chili med paprikapulvret i en upphettad stekpanna med olivolja. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Abborre med häxans örter

Abborre med häxans örter

1. Rensa fisken och skölj väl. Torka av och salta på in och utsida. 2. Lägg fiskarna på folie och fyll med örter, citronskivor och smör i klickar
Hemrökt fisk

Hemrökt fisk

smaksättning förslagsvis som hackad dill, hackad vitlök eller muskot. 800 gram fisk enligt tips ovan. 11 tsk salt
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

Lägg i vitlöksklyftor och låt dem fräsa tills oljan är upphettad. Ta upp vitlöken som kastas. 200 g små rödbarb eller liten fjällad abborre. 2 hela vitlöksklyftor

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring