Abborre vin recept

Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Stekt abborre. Häll på vinet och låt det koka ihop till hälften. Lägg ner abborren i såsen och sjud ytterligare några minuter
Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Stekt abborre med dillpotatismos och citronsås | Recept från Köket.se

Häll över vin, buljong och grädde. Abborre. 1 dl vitt vin. Abborre1 kg abborrfilé, byxad salt vitpeppar 2 citroner, till servering. Citronsås2 msk gul lök, hackad 2 msk morot, i små tärningar smör, till stekning 1 dl vitt vin 1 dl fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) 2 dl vispgrädde 1 lagerblad salt peppar 1 tsk gurkmeja 2 msk citronsaft, och lite rivet citronskal 0,25 krm farinsocker 2 msk smör, rumsvarmt
Abborre med chablissås

Abborre med chablissås

Häll då över vinet och fiskfonden samt grädden och låt sjuda ihop tills drygt hälften är kvar. Filéa abborren och byxa den (skär ut benen)
Lättbakad abborre med smörsås

Lättbakad abborre med smörsås

Abborre5 dl vatten 1 msk salt 500 g abborrfilé, byxad. Smörsås med ängssyra2 bananschalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt vin, torrt 4 dl grädde 150 g smör, delat i små kuber salt 25 g ängssyra
En abborre från havet

En abborre från havet

Lägg i fisken, pressa i lime, häll på vin och resten av saltet. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Häll över lite vitvinssås. torrt vitt vin. Tillsätt vin och grädde och låt koka tills 5 dl återstår. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Stekt abborre med beurre blanc

Stekt abborre med beurre blanc

Lägg i en kastrull med vatten, vinet och vinägern och koka upp tills knappt en fjärdedel av vätskan återstår

Fiskgryta med abborre och purjolök

Koka samman matlanings grädde, matlagningsvin och buljong. Men jag struntade i kaprisen, hade i lite buljong och dill istället och använde abborre istället för hoki/sej (tror jag det var)
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Häll på vin och smula ner buljongtärningen. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta