Servera strömmingen med såsen och rabarbern. Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). 4 st filéer av abborre. 4 st filéer av abborre 2 st schalottenlökar 1 dl vatten 1 dl vitvinsvinäger 0,5 dl vitt vin 1 dl grädde 300 g rumstempererat smör salt peppar 0,5 st citron 2 stjälkar rabarber (nätta) 1 tsk socker smör till stekning
Lyckades fånga en fiskmås på bild, som hade dragit upp en stor abborre som vägde mer än måsen själv, ganska ballt att se fisken sprattlade och måsen kämpade med den
Vackert och gudomligt gott till vit fisk eller stekt strömming. Inte varje dag man får tillfälle att frossa i abborre tills man blir mätt och ger resten till hunden
(400g Sik, 400 g abborre, 400 g Lax, 4 st strömming), 4-6 st kokta kräftor, 2 st lökar, en vitlöks klyfta, 3 st morötter, 3 st potatisar, 1 st kålrot, 2 st palsternackor, 2 st persiljerötter, 1 st selleri, 1 st purjo, 1 dl tomatpuré samt 1 dl finskuren dill och gräslök. Tag en 5 liters kastrull och tärna ned alla ansade rotfrukter tillsammans med vitlöken, fyll på med vatten tills det täcker rotfrukterna, låt detta koka i 1 timme varefter man tillsätter strömmingen och låter den koka sönder i ytterligare en halvtimme. 400 g abborre. 4 st strömming
Varför inte byta ut sillen mot en makrill, abborre eller kanske gös om ni har möjlighet till det. 300 g sill/strömming. x Sill med lök och citronröra 2 port 300 g sill/strömming
Visserligen fick både jycken och katterna smakprov, men jag tyckte faktiskt att det var onödigt lyxig mat, de får nog nöja sig med strömming och abborre
Nors, strömming och abborre kan förekomma i stor mängd under lektid på våren. Hej och god kväll. Ja så har det redan blivit september och tiden bara försvinner
Tänker du laga ugnsströmming på det klassiska sättet med tomatsås så kom ihåg att tomatsåsen skall vara het när du slår den över strömmingen fören du sätter formen i ugnen, på så vis reducerar du ner den tid som krävs för att få allt att hänga ihop, och du undviker att fisken blir överstekt och "torr"