Under tiden rörde jag ihop en enkel sås, ansade några rädisor och skar upp en rejäl klick smör. Den här gången fick det bli Abborre, bara urtagen men med fjällen kvar
Ärtsås. Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. 1Ärtsås. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Lägg sedan till vatten och socker och låt koka till såsen tjocknar något. Häll såsen över fisken, garnera med koriander/thaibasilika och servera med ris, couscous eller ugnsrostad zucchini
Sås. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Häll över lite vitvinssås. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Krydda med salt, peppar och eventuellt mer vin/grädde/buljong, beror på hur mycket sås man vill ha. Men jag struntade i kaprisen, hade i lite buljong och dill istället och använde abborre istället för hoki/sej (tror jag det var)