Abborre sås recept

Abborre med kokt potatis, broccoli och sås

Abborre med kokt potatis, broccoli och sås

Abborre med kokt potatis, grönsaker och sås. Servera abborren med sås, potatis och broccoli. Abborre med kokt potatis, broccoli och sås (2 personer)
Stekt abborre Recept - Recepten.se

Stekt abborre Recept - Recepten.se

Gör en enkel sås genom att smälta mer smör direkt i stekpannan (gör ej rent emellan) och hälla på vispgrädde efter behag och röra om
Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Lägg ner abborren i såsen och sjud ytterligare några minuter. Sås. Stekt abborre. Häll på grädden och låt koka några minuter till en simmig sås
Abborre i panna

Abborre i panna

Låt filéerna puttra någon minut i såsen. Gör så här. Salta, peppra och panera fiskfiléerna. Stek dem gyllenbruna
Panerad abborre med kantarellsås

Panerad abborre med kantarellsås

Sila av och spara den lag/spad som från kantarellerna och använd sedan till såsen - byt mot vatten i receptet nedan
Halstrad abborre med baconpotatis

Halstrad abborre med baconpotatis

Såsen blandar du ihop med matlagningsyoghurt, dijonsenap och honung. Öppna och rensa abborren. Salta rejält både i och på fisken
Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

Ärtsås. Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. 1Ärtsås. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan
Singaporiansk abborre

Singaporiansk abborre

Lägg sedan till vatten och socker och låt koka till såsen tjocknar något. Häll såsen över fisken, garnera med koriander/thaibasilika och servera med ris, couscous eller ugnsrostad zucchini
Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Byxad abborre med kräft- och kantarellpytt

Blanda ingredienserna till såsen. Servera med pytten, såsen och kokt färskpotatis. 1 liter färska kantareller 320 g kräftstjärtar 2 krm salt 1 krm peppar 1 dl hackad färsk gräslök Sås
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Sås. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Häll över lite vitvinssås. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Stekt abborre med beurre blanc

Stekt abborre med beurre blanc

Se till att såsen inte kokar ihop för mycket under vispningen, då kan den skära sig. Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden)

Fiskgryta med abborre och purjolök

Krydda med salt, peppar och eventuellt mer vin/grädde/buljong, beror på hur mycket sås man vill ha. Men jag struntade i kaprisen, hade i lite buljong och dill istället och använde abborre istället för hoki/sej (tror jag det var)