rödingfilé med skinn (odlad). Stek rödingen med skinnsidan ner i 50 g smör så att skinnet blir knaprigt, ca 2 min. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
torsk, lax, gädda, abborre, röding, kolja, uer eller sej. Recept glutenfria mjölkfria fiskburgare. Ibland hittar man fiskburgare i frysdisken, men de är gjorda på gammal fisk och inte så goda
(Godast är abborre men den ska smörstekas). Röding. Yes, äntligen lördag igen. Greppa kaffekoppen och läs den underbara intervjun med Christer Karlsson
Får du inte tag på gös, så prova abborre eller röding. 1 hel färsk gös (eller t ex forell, röding, abborre). 1 hel färsk gös (eller t ex forell, röding, abborre)
- ställa fram (kall) till grillad hel fisk, t ex röding eller abborre. Blanda och koka upp alla ingredienser, låt koka i 35 minuter, späd ev med vatten
Kyckling,köttfärs,älgfärs,lax,abborre,röding,öring,kantareller bär mm mm har vi. Har gått igenom delar av frysen och insett att vi kan laga mååååånga goda middagar av innehållet från frysen
Sik, abborre, gös, flundra filéer högst 3-4 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel sik, abborre, gös högst 5-7 minuter på var sida, vila i 4 minuter före servering. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering