Salta fisken lätt och vänd dem i rågmjölet. Abborre. Stek abborren gyllenbrun i riktigt med smör och låt vila på hushållspapper så att överflödigt fett får ”rinna av”
Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre. Jag vände abborrfiléerna i rågmjöl som jag blandat med salt och peppar, stekte dem i smör, lade dem på knäckis och droppade över lite citron
Vad sägs om Stekt abborre med rotsellericrème. Abborre är en av mina favoritfiskar. Stekt abborre med rotsellericrème, 4 port600 g abborrfilé1 1/2 dl grovt rågmjöl1 tsk salt2 msk rapsolja2 msk smörBetor. 1 1/2 dl grovt rågmjöl
Strö rågmjöl i mitten på degplattan. Skalet5 dl vatten½ msk salt100 g smörca 9 dl rågmjölca 3 dl vetemjöl eller jästbrödsmjölInnehåll1 kg fisk muikka, abborre, lake150 – 250 g sidfläsk2 – 3 tl saltGör så härKnåda degen till en kompakt seg deg. ca 9 dl rågmjöl