Lägg i fisken, pressa i lime, häll på vin och resten av saltet. Havsabborren, som den heter på svenska förekommer längs östra Atlantkusten från Norge till Afrika samt i Medelhavet och Svarta havet
Hacka dill, gräslök samt citronmeliss och rör ihop med limesaft och zest, smör och pressad vitlök. Peta in smöret i buken på varje abborre och paketera sedan in varje fisk i aluminiumfolie
Skär limen i klyftor. Flå abborren så att filéerna sitter kvar på mittenbenet men skinnet är borta. Dekorera tallriken med lime på ena sidan om paketet
Kaffir lime lax med ris 4p. 4 laxfile'500 g wokgrönsaker1 p Findus wokmix Kaffir lime1 brk cocosmjölk5 dl vispgrädde1 grönsaksbuljongredningdillsaltgrillkryddavitlökspulverpaprikapulverUgn. Smörstekt abborre med smörstekta kantareller 4p. 500 g byxad abborrefile´, be fiskaffären göra det åt er, samt att den är skinnfri
Limesåsen som vi åt till abborren igår. 1/2 lime använd både saft och finrivet skal. #hilla #hillasmatprat #limesås 2 dl gräddfil. 1/2 lime använd både saft och finrivet skal
Som jag skrev i föregående inlägg så var det maratongrillning hos min vän Gabriel i helgen och förutom färsk abborre grillade vi även marinerad fläskfilé och fetaostknyten
Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. 4 lime, pressad saft. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen
Laxceviche (hon tog lax istället för abborre) recept och bild från coop. se Ceviche på abborre 4 portioner 4 timmar Ingredienser 4 lime, pressad saft ½ dl rapsolja 1 röd chili, urkärnad, finhackad 1 rödlök, finhackad ½ tsk salt 2 krm vitpeppar 400 g abborrfilé, i små bitar 4-5 cm gurka, i tärningar 1 mango, skalad, i tärningar 1 dl färsk koriander, finhackad = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ Tillagning Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. 4 lime