Abborre kolja recept

Ugnsstekt hel fisk

Ugnsstekt hel fisk

kg hel fisk, t ex abborre, gädda, gös, torsk, kolja. Mät över ryggen där den är tjockast för att beräkna stektiden, se ovan
Fiskburgare

Fiskburgare

torsk, lax, gädda, abborre, röding, kolja, uer eller sej. Recept glutenfria mjölkfria fiskburgare. Ibland hittar man fiskburgare i frysdisken, men de är gjorda på gammal fisk och inte så goda

Fiskfärs

400 g färsk eller fryst fiskfilé av torsk, gädda, kolja, gös eller abborre. 1.  Skär fisken i mindre bitar

Queneller med hummersås

500 g fiskfilé av lax, kolja, torsk, abborre eller gädda. 1.  Skölj fiskfiléerna. Mixa dem i matberedaren. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och dill

Fiskrullar med rostade sesamfrön

abborre). kolja. Mjuka upp rispapperen mellan fuktiga kökshanddukar. Rosta sesamfröna utan fett i en teflonpanna tills de är guldgula och doftar

Superenkel fisk för två

abborre. kolja. Skala potatisen och lägg i en kastrull med kokande lättsaltat vatten. Det ska inte vara mer vatten än att det knappt täcker potatisen

Tacofisk

abborre eller gös. kolja. Lägg fisken i en smord ungfast form. Täck över den rejält med tacosåsen. Strö sedan på den rivna osten efter behag och gratinera i 175 graders värme i 15-20 minuter

Fin fylld fiskpaté

400 g färsk eller fryst fiskfilé av torsk, gädda, kolja, gös eller abborre. 1.  Lägg fram alla ingredienserna i köket så att de får rumstemperatur

Bouillabaisse med senapsaioli

1 kg blandad benfri fisk, t ex lax, kolja, sej, havskatt, marulk, kummel, abborre, gädda. 1.  Blanda äggula, vinäger, salt, senap och vitpeppar i en skål

Fiskfärs i mikron

275 g fiskfilé av t ex kolja, abborre, gös, gädda, lax. 1.  Mixa fiskfiléerna med salt, peppar, potatismjöl, ägg och gräslök i matberedaren med kniven monterad

Vit fisk med apelsin- och hummersås

300 g torskfilé, kolja, gös eller abborre. 1.  Blanda i en låg vid kastrull lätt crème fraiche, hummerfond, ljus redning, mjölk och apelsinskal

Bouillabaisse med aioli

600 g blandad benfri fiskfilé, t ex lax, kolja, sej, marulk, abborre eller gädda. 1.  Aioli. Lägg skalade vitlöksklyftor, äggula, vinäger, senap, salt, peppar och en neutral olja i en hög stavmixerbägare