A la mannerström recept

Senapssill a´la Leif Mannerström

Senapssill a´la Leif Mannerström

Två egengjordasillar blir det denna julen. Det här receptet kommer ifrån Leif Mannerströms bok Husmanskost men jagharändratlitegrann, inte mycket dock
Gubbröra à la Mannerström

Gubbröra à la Mannerström

Skala och finhacka rödlöken. Skär matjesfiléerna i tärningar. Skala och hacka äggen. Hackakaprisen. Blandaalla ingredienser till röran väl
Janssons frestelse á la Mannerström

Janssons frestelse á la Mannerström

julaftonprovadejag, mot vadjagbrukargöra, en annanvariantJanssons frestelse. Idén till det fick jagnågradagar före då jagråkadehalka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – Mannerström

Ris à laMalta – gör så här. Tillsätt sockret och låt gröten kallna. Blanda den inför serveringen med apelsinjuice, vaniljsocker och vispad grädde
Kalops a la Leif Mannerström

Kalops a la Leif Mannerström

Skala och skär lök och morot i storabitar. Bryn köttet väl runtom i en stekgrytaav gjutjärn. Lägg i allakryddornasamtansjovisspadet
Räksoppa à la Leif Mannerström

Räksoppa à la Leif Mannerström

Skalaräkorna och lägg skalen i en stor kastrull. Leif Mannerströmsräksoppa. Ställ räkornasvalt så länge
MAKARONIPUDDING A´LA MANNERSTRÖM

MAKARONIPUDDING A´LA MANNERSTRÖM

Båda två hadeanvänt sig avMannerströms recept. Så är det nog för de flestabloggare och ibland märks det därför på bloggarna

Mannerströms räksoppa

Jagtillsatte lite cayennepeppar för att få mer sting i soppan, då jagälskarstarkmat (uteslut detta om du inte gillarstarkt)
Middag a`la Henningor!

Middag a`la Henningor!

Receptet kommer från Leif Mannerström ( fastjagharmixat och trixat lite ). Middaga`la Henningor. Allmänt
Till sjöss med Mannerström

Till sjöss med Mannerström

Stilfullt á laMannerström. Vi har de läckrastesillarna, de saftigasteskinkorna och de sötastedesserterna