1600-talets mat recept

7 Spara
Massaman curry

Massaman curry

På thailänska heter kryddpastan nam phrik kaeng matsaman. 4 matskedar massaman currypasta (nam phrik kaeng matsaman). 1 matsked tamarindpasta. 1 matsked fisksås. Ställ grytan på spisen och värm upp 2 matskedar av kokosnötsgrädden i den. 4 matskedar massaman curry. 1 matsked tamarindpasta. 1 matsked fisksås
1 Spara
Kalops till inlagd svamp

Kalops till inlagd svamp

Men liksom maträtter kan lånas och tweakas mellan olika kulturer kan också namnet göra det, och gemensamt för båda är att man rätt snart glömmer att det hela var ett lån
0 Spara
Redo för ramslök

Redo för ramslök

Ett par bärkassar blir det lätt, för marken är täckt av en tjock matta med friskt gröna blad och det doftar starkt som av vitlök där jag trampat
4 Spara
Äggcurry Madras – Kokta ägg i kryddig indisk sås

Äggcurry Madras – Kokta ägg i kryddig indisk sås

Den här varianten blir pga citronsaften syrligare och de färska tomaterna ger en fräschare känsla. Posts related to Äggcurry Madras - Kokta ägg i kryddig indisk såsÄggcurry - Ande ki kari - Ägg i indisk såsKryddig kikärtsgryta - Kikärtor med ingefära, vitlök och grön chili - Chana masalaIndiskt ris med tomat - Tomatris - Tamatar pulaoIndisk potatis med mynta, ingefära och vitlök - Pudina alooDela
Sökförslag och sidor