Örtsalt rosépeppar recept

Örtkryddad korv med chili och ramslök

Örtkryddad korv med chili och ramslök

2,1 kg fläsk färs / 1 gula lökar / 2 spanska pepparfrukter / 1 tsk av vardera torkad koriander (blad), mejram, körvel, rosmarin, salvia, timjan, svartpeppar, rosépeppar / 1,5 msk örtsalt (herbamare) / 2 stora vitlöklöksklyftor / skal av 1 citron / 1 knippe ramslök / 1 dl potatismjöl / 0,5 dl torrt vitt vin / korvskinn (1 förpackning). / 1,5 msk örtsalt
Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

örtsalt och svartpeppar. örtsalt och svartpeppar. 1 tsk örtsalt. 2 msk rosépeppar. 1 tsk örtsalt. Ojojoj, ibland blir matlagningen extra lyckad och maten extra god, och precis så var det i söndags i det Mårtenssonska köket när Håkan brassade på finfina skivor av entrecote
Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

8 hg färs (fördelat på 2 delar vildsvin, 2 delar fläskfärs och 1 del rådjur) / 0,5 gul lök / 1-2 vitlöksklyftor / 1 röd spansk peppar / 1 näve färsk timjan / 2-3 msk ströbröd / 2 msk colemans senapspulver / 1 msk öländsk vitlökspeppar / 2 msk örtsalt / 100 g fårfeta / 7-8 torkade enbär / 2-3 dl vispgrädde / 1 ägg / 50-75 g smör / 1-2 msk olivolja. smörgåsgurka) / 1-2 msk japansk soja / 1 msk worcheistersås / 1-2 tsk stark chilisås av tabascotyp / 0,5 dl sherry / 1 tsk cognac / 1 msk rosépeppar / svartpeppar från kvarn /stekskyn från biffarna. 2 msk örtsalt. / 1 msk rosépeppar
Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis

örtsalt. Gnid in köttet med örtsalt och peppar och grilla det på kolgrill i ca 15-20 min Koka potatisen mjuk. 1 nypa rosépeppar. 4 skivor entrecôte örtsalt svartpeppar vitpeppar. Pepparsås 3 lökar timjan smör 5 cl konjak 5 cl madeira 3 dl nötbuljong, gärna hemkokt 3 dl vispgrädde dragon, efter smak 1 nypa salt och svartpeppar 1 nypa vitpeppar 1 nypa rosépeppar 1 nypa grönpeppar ev
Högrevsgryta med smak från skogen

Högrevsgryta med smak från skogen

Tillsätt timjan, rosépeppar, salt och några varv svartpeppar. 0,5 kg grytbitar av högrev / 1 morot / 150 g rotselleri / 1,5 gul lök / 3 vitlöksklyftor / 1 spansk peppar / färsk timjan / 1 dl torkad trumpetsvamp / 3 dl rödvin / 3 dl vatten / 2-3 msk kalvfond / 1-2 kalvbuljongtärningar / 2-3 msk rosépeppar / 1-2 msk örtsalt / grovmald svartpeppar från kvarn / 2 dl vispgrädde / 2 msk creme fraiche / 1-2 msk worcheistersås / Olja och smör att fräsa i / kokande vatten att blötlägga svampen i. / 2-3 msk rosépeppar. / 1-2 msk örtsalt
Pasta med kalkon & fänkål

Pasta med kalkon & fänkål

salt eller örtsalt. Krämig med fint tuggmotstånd och smak från fänkålen blev det en riktigt god sås som kryddades med rosépeppar, citronskal och en aning koreansk chili samt parmesan
Kalkonsalsicca

Kalkonsalsicca

1 kg kalkonfärs / 1 kg fläsk färs / 2 msk lökpulver / 1 msk chili flakes / 2 msk vitlökspulver / 1 tsk av vardera franska örter, timjan, svartpeppar, rosépeppar / 1,5 msk örtsalt (herbamare) / skal av 1 citron / 1 dl potatismjöl / 0,5 dl torrt vitt vin / korvskinn (1 förpackning). / 1,5 msk örtsalt
Duck a l´orange

Duck a l´orange

Smaka av, tillsätt eventuellt lite örtsalt och tillsätt cognac. 0,5 tsk rosépeppar / 0,5 tsk svartpeppar / 0,5 tsk flingsalt. 2 blodapelsiner / 1 msk socker / 0,5 dl vatten / 0,5 dl vitvinsvinäger / 1 hönsbuljongtärning / 0,5 kalvbuljongtärning / 1 tsk chiliflakes / 3 dl vatten / 2 tsk cognac / 1 tsk örtsalt. 0,5 tsk rosépeppar / 0,5 tsk svartpeppar. 1 tsk örtsalt
Högrev med pumpa. Lågtempad.

Högrev med pumpa. Lågtempad.

örtsalt. Fick en riktigt. saftig bit högrev från Bulltofta kött som jag bara var tvungen att lägga i. stekpåsen med pumpa och annat gott och placera den i ugnen på 75C i 6 timmar
Choritzo på mitt sätt

Choritzo på mitt sätt

2,4 kg färskt sidfläsk (2,0 kg färs) / 0,5 kg grovmald nötfärs / 2 gula lökar / 2 tsk av vardera torkad mejram, körvel, rosmarin, torkad salvia, mald koriander, torkad timjan, rosépeppar, hel svartpeppar, paprikapulver, chiligrillkrydda / 3 torkade lagerblad / 1,5 msk örtsalt / 1 king solo vitlök finrivet skal från 0,5 citron / 1 dl potatismjöl / 0,5 dl torrt vitt vin / korvskinn (1 förpackning). / 1,5 msk örtsalt