När Ofelia och Vilgot kom hem vrålhungriga idag kände jag att jag måste få i dem något för att kunna laga mat ifred, hade en känsla i förväg om att det jag skulle laga ändå inte riktigt skulle falla, i alla fall den ena, i smak så jag värmde makaroner som fanns i kylen, tillsammans med ett par skivor ost, lite solrosfrön
Fodra genast med ostskivor när du tar ut pajskalet ur ugnen. 2 burkar örtmarinerade kronärtskockor. tunna skivor vällagrad ost att fodra pajskalet med, ca 60 - 70 g. 2 burkar örtmarinerade kronärtskockor. tunna skivor vällagrad ost att fodra pajskalet med, ca 60 - 70 g någon örtkrydda
10 Servera gärna med knäckebrör och ost. 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
Till grytan serveras surdegsbröd och på brickan som gästen får med sig trängs smör med burkar bestående av olika röror och picklade grönsaker som pumpa, örtmarinerad vitlök från Snårestad, och svart bönröra
(Oliver) örtmarinerade. Ost. (Oliver) örtmarinerade. Ost. Nu har vi några sportlovsveckor framför oss, veckor när många familjer packar bilen och åker på skidsemester
Riven ost. Riven ost. 1 burk örtmarinerade kronärtskockor. Tillsätt 1 burk örtmarinerade. Pensla skivor av 1 lantbröd med örtmarinaden från kronärtskockorna och rosta i ugnen ca 5 minuter. Servera soppan med 75 g riven ost, färsk persilja och varm bruschetta. 1 burk örtmarinerade kronärtskockor
Huså bröd och örtmarineradost från Raftsjöhöjdens gårdsmejeri. Skärvångens ostar. Jag snubblade över något fantastiskt på internet, under rubriken Ät som en Svensk som rekommenderar den traditionellt svenska kosten för att det är så hälsosamt
Lägg upp i en skål och smula över fetaosten. 4700 g benfri laxfilé med skinn (av mittben)70 g parmaskinka1/2 burk örtmarinerade kronärtskockor (ca 150 g)4 soltorkade tomater i olja1 dl grovriven västerbottensost1 dl crème fraiche1 påse blandad sallad (125 g)1 ask körsbärstomater (250 g)smör eller olja till stekningsalt och pepparGör så här. Blanda detta med riven ost, crème fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar. 43 dl hel dinkel200 g kålrot 2 stora morötter 3 rödbetor (ca 250 g)2 palsternackor 2 rödlökar2 msk russin (gärna sultan), eller 4 strimlade torkade aprikoser2 msk repad, hackad timjan 150 g fetaostev 1 kruka färsk mynta olivolja flingsalt svartpeppar Gremolata2 vitlöksklyftorfinrivet skal av 1 citron 1/2 dl hackad bladpersilja1/2 dl olivolja Gör så här. Rosta 30–40minuter i ugnen, tills de är mjuka. 1/2 burk örtmarinerade kronärtskockor. 1 dl grovriven västerbottensost