Örtmarinad timjan recept

Helstekt kyckling i örtmarinad

Helstekt kyckling i örtmarinad

5 bunt timjan. Skölj alla örtkryddor och hacka dem grovt. Skala de båda löksorterna och hacka dem fint. Kärna ur och strimla chilin

Woka på grillen

Här vin & örtmarinad oxfilé. Hacka en knippe färsk basilika och timjan och blanda ner. 2 dl creme fraiche blandas med rivet skal från 1/2 citron Hacka en knippe färsk basilika och timjan och blanda ner
Marinera mera

Marinera mera

God örtmarinad till sojafiléer, tex dessa. Färsk basilika och timjan, hackad vårlök, olivolja, citron – rivet skal och saft, 1 stänk rödvinsvinäger, 1 röd chili (utan kärnor), salt och peppar
Kycklingfilé i örtmarinad

Kycklingfilé i örtmarinad

1 1/2 dl hackade örtkryddor (timjan. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingfilérna i en panna

Fläskkotlett i örtmarinad

Lägg timjan- och rosmarinbladen i en skål. 3 kvistar timjan. Skala vitlöken och pressa ner den i skålen. Pressa citronen och blanda ner citronsaft och 4 msk olja i ört- och vitlöksblandningen

Fläskkarréspett i örtmarinad

1 kvist timjan. 1 kvist timjan. 8 spett. Tillagningstid. 40 min. 8 bambupinnar. 600 g fläskkarré. 2 vitlöksklyftor

Fläskkarréspett i örtmarinad

1 st timjan. Låt pinnarna till spetten ligga en stund i vatten så att de inte börjar brinna vid grillningen

örtmarinerad vitlök

Marinaden kan så klart varieras beroende på vilken smaksättning du själv gillar men örtmarinad är ganska standard och bra att börja med

Läckerheter av kalkon

Ovan ser ni min favorit tunt skivad bröstfilé i underbar örtmarinad. Örter & Lime, Cayenne & Chipotle (Brännaren, drag i den, stor favorit), Vitlök & Peppar och Timjan & Vitlök som var den med högst kötthalt och den enda som inte var rökt (mycket härlig smak)