Örtagårdssås recept

Frasiga laxsnurror med örtagårdssås

Frasiga laxsnurror med örtagårdssås

Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna. Smidig att göra och kan förberedas långt innan gästerna kommer, bara att sätta in i ugnen precis innan servering
Kalvstek i örtagårdssås

Kalvstek i örtagårdssås

Alla härliga smaker bibehålls och örtkryddorna ger en mustig, rustik örtagårdssås som verkligen blivit en favorit här hemma
Lax med örtagårdssås

Lax med örtagårdssås

Förra veckan gjorde vi en riktigt smarrig laxrätt med örtagårdssås. Servera ugnsbakad lax med nykokt potatis, örtagårdssås, ärter, cocktailtomater och citronklyftor
Fläskfilé med örtagårdssås

Fläskfilé med örtagårdssås

Fläskfilé med örtagårssås & potatisgratäng. 6 port. 900 g fläskfilé. smör. 1 msk mortlade torkade örtkryddor (timjan, dragon, rosmarin)
Falustrimlor i örtagårdssås

Falustrimlor i örtagårdssås

Skölj och strimla purjolöken. Strimla falukorven. Fräs purjo och falukorv i margarin eller smör i en traktörpanna
Ravioli i ost och baconsås

Ravioli i ost och baconsås

Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Damma av grytan!

Damma av grytan!

örtagårdssåser, aioli, tomatsåser, hollandaisesås mm. Ja, fonduegrytan alltså. För det är så gott och så trevligt att sitta och doppa och prata och mysa
Påskmiddagen

Påskmiddagen

s örtagårdssås som var hur god som helst. Jag har några recept som jag ska dela med mig av från påskbuffén som mamma och T skapade tillsammans så himla bra
Veckomeny v40|16

Veckomeny v40|16

Lax med klyftpotatis och örtagårdssås. Lax med klyftpotatis och örtagårdssås. Tänk dig en maränsviss. Lägg glass och maränger i en skål

Les Dauphins och Keldas örtsås

Men tillbaka till den svenska örtagårdssåsen så är det creme fraiche blandad med dill, ramslök, vårlök, gräslök och körvel (samt lite majsstärkelse, socker, konserversingsmedel och sånt)

Somrig örtagårdssås

 Rör samman majonnäs och gräddfil. Rör ner gurka och kapris tillsammans med de finhackade örtkryddorna