Den här varianten med en vinägrett har jag gjort många gånger, men när jag blev bjuden på den hos min vän Maria under semestern (som serverade egenfiskad och grillad öring till – vi snackar lyxmåltid
Smörj in fiskarna med olivolja, salt, vitpeppar samt citronsaft. 2 fiskar à ca 650 gram som multe, stor aborre, makrill, guldsparid eller öring. 3 msk olivolja. 1 msk olivolja
Men det går bra att använda spätta, torsk, öring, gös, abborre eller någon annan god fisk. Tomat och Vitlökssås 4 Cocktailtomater ½ dl strimlad Purjolök 1 Vitlöksklyfta 2 msk Smör 2 msk Kallpressad Olivolja 2 msk Rödvin Havssalt Chiliflingor Dela tomaterna i fyra delar, skiva vitlöken tunt
Tärnad öring och sparris, och citronsaft som droppas över när den är stekt. Min far har i mina unga tonår predikat om tomater, enkla råvaror och att allt man egentligen behöver för att överleva är god pasta, god olivolja och en korrekt tillagad tomatsås
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Tillsätt olivolja, citronsaft, havssalt och svartpeppar. Fräs lök, vitlök, fänkål, svamp och ris i olivolja i en gryta
Vi tog laxöringfiléer som fick sällskap i paketet av strimlad fänkål, små mjälla zucchinis i skivor, cocktailtomater, lök, vitlök, lite chili, citron, örter smör och olivolja
Dessutom hade jag fått två varmröka öringar från svärföräldrarna. Festrest till pasta3 personer200 g rostbiffrester2 vitlöksklyftor5 cocktailtomater1 msk ajvar1 handfull persilja1 tsk Dijonsenap2 dl kaffegrädde1 dl cremé fraichéolivoljasaltpepparHacka rostbiffen och vitlöksklyftorna. Dressingen bestående av 1½ dl olivolja, ½ dl citronsaft, 1 hackad vitlöksklyfta, ½ dl hackade färska kryddörter (jag ändvände persilja, basilika och dragon) fanns det mycket kvar av