Häll på ölet och låt koka in. Blanda ner korv, persilja och ost i risotton och servera. öl, mörkt. Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min
Höj då värmen och tillsätt vinet eller ölet och låt det koka in i ca två minuter. Medan du lagar risotton så tar du ut butternut squashen från ugnen, stjälper ned i en kastrull eller bunke och mixa med stavmixer
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Egentligen är det ingen dag som jag vill fira alls, jag som inte tycker om öl. Kantarellrisotto. J-dagen är nämligen den dagen då årets julöl från Carlsberg för första gången serveras på restauranger och pubar i Falkenberg
Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
När Mårtenssons associerar till höst och mat går tankarna till svamp, äpplen, rött mustigt vin, viltkött, grytor, lagerblad, enbär, te, päron, stek, mörk öl, rotfrukter, bär, risotto och lök
De hade tom glutenfri öl. De har många olika risottorätter men om man vill kan man välja pasta penne eller tagliatelle istället (naturligtvis glutenfritt)